1 de 10

Arresten una parella que cultivava esqueixos de marihuana al Baix Camp

Van ser detinguts com a suposats autors dels delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric

per Antonio Ramos Llauradó, 12 d'agost de 2022 a les 12:11 |

Nou cop al cultiu de marihuana a les comarques de Tarragona. Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir el passat 10 d'agost a Almoster, a la comarca del Baix Camp, un home i una dona, de 54 i 48 anys, com a suposats autors dels delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Els detinguts passaran en les pròximes hores a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Reus.

 

En un comunicat, la policia catalana ha explicat que van obrir una investigació, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Reus, arran d'una informació que apuntava que en una casa d'Almoster hi havia una parella que es dedicava al cultiu d'esqueixos de marihuana. Les perquisicions van confirmar que els detinguts es dedicaven a cultivar la llavor de la planta de cànnabis.

 

En aquest sentit, un cop havia passat un cert temps i les plantes havien crescut uns centímetres, els detinguts les venien a tercers interessats a cultivar plantacions de marihuana.

 

Prop de 3.500 plantes comissades

Amb tots els indicis incriminatoris, els Mossos d'Esquadra van realitzar el passat 10 d'agost una entrada i perquisició al domicili dels investigats. Els agents van comissar 3.042 plantes d'uns 10 cm i 409 d'uns 30 cm. També es van localitzar diverses làmpades industrials, extractors, ventiladors, filtres de carboni, transformadors, safates per guardar llavors, fertilitzants pel cultiu, un dipòsit d'aigua i diners en efectiu.

 

La instal·lació constava d'un sistema sofisticat que permetia obtenir els esqueixos a partir de plantes anomenades 'mare'. Per tal d'evitar la forta olor a marihuana, disposaven d'un sistema de ventilació dotat de potents filtres que minimitzaven les emissions a l'exterior. De cadascuna de les plantes 'mare' s'obtenien els esqueixos tallant les branques.

 

Els investigadors calculen que la producció anual podria estar entre els prop 59.000 i els 78.500 esqueixos, amb un benefici econòmic superiors als 196.000 euros. Davant tot això, els agents van detenir la parella de cultivadors pels suposats delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

Participació