1 de 10

El Festival de Curtmetratges de Vila-seca rep 666 propostes per a l'edició d'enguany

El FICVI 2022 se celebrarà del 14 al 23 d’octubre al Celler de Vila-seca

per Antonio Ramos Llauradó, 16 d'agost de 2022 a les 17:40 |

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI) ha tancat el període d'inscripció de la seva setena edició amb un total de 666 curtmetratges inscrits procedents de 42 països. Actualment, s'està treballant en el procés de selecció dels curtmetratges finalistes i durant el mes d'agost es presentarà la llista dels finalistes que es podran veure en aquesta setena edició del certamen, que se celebrarà del 14 al 23 d’octubre al Celler de Vila-seca.

 

Segons ha informat l'organització, s'han presentat curtmetratges d'Albània, Alemanya, Argentina, Àustria, Bèlgica, Bolívia, Brasil, Xile, Xina, Colòmbia, Corea del Sud, Cuba, Equador, Espanya, Estats Units, Estònia, França, Índia, Iran, Irlanda, Israel, Itàlia, Lituània, Luxemburg, Malàisia, Mèxic, Noruega, Països Baixos, Panamà, Paraguai, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Rússia, Sèrbia, Sud-àfrica, Taiwan, Turquia, Uruguai i Uzbekistan.

 

El certamen estrena escenari: el Celler de Vila-seca

Una de les grans novetats d'enguany és l'escenari del FICVI, que se celebrarà per primera vegada al Celler de Vila-seca, un edifici que és considerat Bé Cultural d’Interès Local. El Celler, d'estil noucentista, va ser construït l'any 1919 i és obra de l'arquitecte Pere Domènech i Roure (fill del també arquitecte Lluís Domènech i Muntaner).

 

L'any 2014 va ser adquirit per l’Ajuntament de Vila-seca l’any 2014 i fa pocs mesos es va estrenar el projecte de restauració i museïtzació. El projecte global pretén crear un Parc Cultural entre els dos grans equipaments que disposa la zona de llevant: el Castell de Vila-seca i el conjunt arquitectònic del Celler de Vila-seca, per tal de permetre diversos usos culturals.

Participació