1 de 10

L'Ajuntament de TGN destaca «l’èxit rotund de participació» de les festes de Sant Magí

La consellera de Cultura, Inés Solé, ha assenyalat que «els tarragonins teníem ganes de recuperar la festa major petita i viure-la en la seva plenitud»

per Antonio Ramos Llauradó, 22 d'agost de 2022 a les 14:22 |

L'Ajuntament de Tarragona ha fet un balanç positiu de les festes de Sant Magí 2022, que segons ha explicat el consistori «seran recordades com les del retorn a la normalitat en la seva plenitud». En aquest sentit, la consellera de Cultura, Inés Solé, ha destacat «l’èxit rotund de participació i d’implicació tant de les entitats com de la ciutadania en general».

 

En aquest sentit, la consellera ha afegit que «les tarragonines hem demostrat la nostra estima per la festa petita, ja no tan petita, així com la necessitat que teníem de recuperar-la i viure-la en la seva plenitud». Així mateix, Solé ha subratllat la bona organització i el bon funcionament de tots els actes, «gràcies a les nostres tècniques i, molt especialment, al treball de les nostres entitats». 

 

En total, hi ha hagut prop de 150 propostes de tota classe i per a tots els públics. D’entre els actes celebrats, la consellera ha volgut destacar especialment les dues Remullades, que enguany s'han adaptat a la situació de sequera, reduint un 40% el consum d’aigua. Segons Solé, «hem fet un ús responsable de l’aigua sense que es veiés perjudicada l'essència d'aquests actes tan estimats i arrelats a les festes de Sant Magí». 

 

«Les festes de Sant Magí 2022 han estat de les més lluïdes que recordem»

A banda de les Remullades, l’Arribada de l’aigua, la professó de Sant Magí, la revetlla de Sant Magí a la plaça de la Font, la Imaginada i la diada castellera a la plaça de les Cols han estat els actes més multitudinaris d’aquest retorn. «Enguany més que mai era important el bon funcionament i la coordinació amb tots els agents implicats, ja que així ho reclamava la ciutadania després dels últims dos anys amb unes festes molt diluïdes».

 

Segons Solé, «Tarragona ha estat a l'altura de les circumstàncies i les festes de Sant Magí 2022 han estat de les més lluïdes que recordem». 

 

Una diada castellera «rodona»

La diada castellera de Sant Magí, celebrada el passat divendres a la plaça de les Cols, també serà recordada, ja que les quatre colles tarragonines van assolir els seus objectius de màxims, en un salt qualitatiu admirable durant aquests temps difícils. A més, l'actuació a la plaça de les Cols —la primera amb normalitat des del 2019— es va realitzar en un temps rècord de dues hores i mitja.

 

En aquest sentit, la consellera de Cultura ha assenyalat que «va ser una diada rodona sense caigudes ni intents, només èxits compartits per les quatre colles de la nostra ciutat».

Participació