1 de 10

La Festa Major del retrobament: l'Arboç s'endinsa en una setmana festiva trepidant

El 'maitre' Alfred Romagosa Freixas és l'encarregat de fer el pregó d'inici de la festa

per Marc Guitart, 25 d'agost de 2022 a les 10:52 |

L'Arboç enceta aquest divendres 26 d'agost la seva Festa Major, que arriba en una situació de plena normalitat. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament han apuntat que aquesta serà la festa «dels retrobaments, la nostàlgia i la represa del ritme trepidant». El programa d'actes, molt complet, destaca pels actes familiars, amb el dilluns 29 dedicat a la Festa Major dels Petits.

 

Però hi ha molt més. Aquest divendres hi haurà l'inici de la festa a la plaça de la Vila amb el pregó que farà el 'maitre' Alfred Romagosa Freixas. L'arbocenc és copropietari del restaurant Fermí Puig de Barcelona i el seu pregó es farà a les vuit de la tarda.

 

El sopar popular a la plaça d'Antonio Machado precedirà una Nit de Dansa i la Festa Major electrònica de l'Arboç, al camp de futbol vell. Les actuacions de nit es repartiran durant tota la setmana, amb Sau30 com a cap de cartell el dissabte 27. Altres actuacions destacades son les d'Arc de Triomf (26), Star Ways (28), o Jazzcare All Stars (31).

 

Cercaviles, castells i pirotècnia

La cultura popular tindrà el seu moment amb la cercavila del dissabte 27 a la tarda, que vindrà seguit del ball parlat a Sant Julià. Aquest mateix dissabte es farà l'exhibició castellera a la plaça de la Vila i el Castell de Focs. El seguici popular sortirà també el diumenge, tant al matí com a la tarda, quan es farà una actuació conjunta en honor a Sant Julià.

 

Aquest dia també hi haurà l'encesa de la façana de l'església, i l'auto sacramental i la carretillada dels Diables de l'Arboç. Els dies 29 i 30, el protagonisme serà pels més petits, amb una gran quantitat d'espectacles, cercaviles i competicions esportives. El programa complet de la Festa Major 2022 de l'Arboç es pot consultar en aquest enllaç.

Participació