1 de 10

El Baix Penedès busca 80 dones desocupades per impulsar un pla d'inserció laboral

El Consell Comarcal ha rebut finançament dels fons Next Generation per a aquest programa d'ocupació

per Marc Guitart, 26 de setembre de 2022 a les 13:42 |

Fins a 80 dones del Baix Penedès que estiguin a l'atur es podran beneficar del programa 'DonesRIU' del Consell Comarcal. L'ens supramunicipal ha rebut una subvenció de 152.000 euros dels fons europeus Next Generation per impulsar aquesta iniciativa. L'objectiu és potenciar la inserció laboral de les dones, en una comarca on representen el 60% de les persones aturades.

 

Emprenedoria, economia verda, mobilitat i competències digitals

El programa vol millorar les capacitacions digitals, l'emprenedoria o l'economia verda a través de diversos tallers. Es tracta d'un itinerari que comença amb una entrevista personal amb la tècnica i un diagnòstic d'ocupabilitat. Després es fan els tallers de capacitació i, finalment, hi ha un acompanyament en la recerca de feina.

 

La iniciativa va dirigida a dones més grans de setze anys que estiguin empadronades en algun dels catorze municipis de la comarca. També han d'estar donades d'alta a l'oficina de la OGT. Les inscripcions estan obertes i a l'octubre es faran les primeres sessions informatives amb les dones que s'hagin adherit al programa.

 

Incentiu de 300 euros al final de l'itinerari

Des del Consell Comarcal apunten que la intenció és que les 80 dones es reparteixin equitativament i siguin de tots els municipis. Per això es reserven 40 places per dones del Vendrell, Calafell, Cunit i l'Arboç, i les altres 40 per la resta dels municipis. Un aspecte rellevant és que hi ha un incentiu de 300 euros per totes aquelles que arribin al final de l'itinerari, d'uns dos mesos. 

 

Actualment hi ha prop de 4.200 dones a l'atur al Baix Penedès, una xifra que suposa el 60% del total de parats. Des del Consell expliquen que la intenció és mantenir l'adhesió al programa si aquest se segueix impulsant en els pròxims anys. Aquest ha estat coordinat conjuntament pel Consell Comarcal i els diferents ajuntaments.

 

Les persones interessades poden trucar al telèfon 977 157 165 o enviar un correu electrònic a [email protected].

Participació