1 de 10

El Concurs de Castells 2022 escalfa motors amb una exposició de fotos virtual

La mostra, virtual i gratuïta, repassa els 90 anys d'història del concurs a través d'imatges

per Laia Solanellas, 26 de setembre de 2022 a les 17:18 |

Torredembarra va acollir aquest diumenge la primera de les tres jornades del Concurs de Castells 2022. El món casteller esperava amb moltes ganes aquest dia, i és que l'esdeveniment es va haver d'ajornar a causa de la pandèmia i aquest era el primer esdeveniment multitudinari que tornava a reunir colles d'arreu del país en una diada castellera.

 

La cita marcada pel món casteller al calendari, però, arriba aquest cap de setmana. Dissabte i diumenge la Tarraco Arena Plaça serà l'epicentre del món casteller amb la celebració del Concurs de Castells, el qual arriba enguany al seu 90è aniversari.

 

Per escalfar motors i celebrar aquesta efemèride, el banc d'imatges de fotografia castellera castells.photo ha creat una exposició virtual i gratuïta que repassa la història d'aquest esdeveniment amb un recull d'imatges. Es tracta d'una exposició fotogràfica castellera única, i és que el seu format virtual permet arribar al públic de casa nostra, però també a l'internacional.

 

Només amb un navegador, sigui en dispositius mòbils o ordinador, els usuaris poden passejar per les diferents sales que repassen els noranta anys d'història amb 90 fotografies amb alguns moments viscuts a l'antiga plaça de toros i actual Tarraco Arena Plaça, en les 28 edicions celebrades del certamen.

 

90 imatges per celebrar els 90 anys

'90 anys. 90 imatges. (1932-2022)' és el títol d'aquesta exposició virtual que es podrà veure fins al pròxim 30 d'octubre, i la qual anirà creixent, ja que també es podran veure imatges de l'edició d'aquest 2022 un cop s'hagi celebrat.

 

La mostra s'inicia en una sala on es pot veure una imatge de cadascun dels concursos realitzats entre el 1932 i el 2008. En aquest apartat es recullen instantànies de l'estat original del recinte, la vestimenta dels castellers, el públic o els grallers de diferents èpoques. 

 

El recorregut segueix per un passadís que porta a una segona sala on s'hi poden veure fotografies de les edicions d'entre el 2010 i el 2018, des de pinyes, passant per les emocions i detalls del món casteller. Finalment al pati és on s'hi podran veure les imatges del Concurs 2022 un cop hagi passat.

 

Aquesta exposició única és una proposta de castells.photo, el portal de fotografia d'autor del món casteller que va néixer l'any 2021 i que té per objectiu prestigiar el fotoperiodisme i apropar les emocions del fet casteller al gran públic i als mitjans de comunicació. 

 

Actualment hi formen part els fotògrafs Mireia Comas i David Oliete, com a líders del projecte, acompanyats de Pau Carcelles, Xavier Ariza i Laia Solanellas.

 

La mostra també ha comptat amb la col·laboració del Centre d'Imatges de Tarragona / L'Arxiu, amb fotografies del període entre el 1932 i el 2008, excepte les del 1972 i 1980 que són de Josep Casanova Cañete.

Participació