1 de 10

Vaga en el sector del metall de la província de Tarragona els dies 24 i 25 d'octubre

El sindicats CCOO i UGT denuncien que «la patronal ha fet una proposta salarial inassumible i planteja una retallada de drets»

per Antonio Ramos Llauradó, 7 d'octubre de 2022 a les 11:38 |

Els sindicats CCOO d'Indústria i UGT-FICA de Catalunya han decidit convocar dos dies de vaga al sector del metall de la província de Tarragona el 23 i 24 d'octubre. Segons han explicat els representants dels treballadors en un comunicat, la decisió s'ha pres després de les respectives assemblees de delegats i delegades del sector del metall a Tarragona.

 

En el comunicat, els sindicats han assegurat que «l'estratègia de la patronal ens aboca al conflicte al sector». En aquest sentit, han afirmat que «a més de fer una proposta salarial inassumible, molt per sota del que puja el cost de la vida i que no garanteix el poder adquisitiu de les persones que treballen en aquest sector, planteja una retallada de drets».

 

Finalment, en el text, UGT i CCOO han advertit la patronal APEMTA que «no permetrem que trepitgi els drets dels treballadors i les treballadores del sector. Per això, fem una crida a la vaga per exigir un conveni amb unes condicions laborals i salarials dignes».

 

Els treballadors de Lear de Valls anuncien mobilitzacions

La conflictivitat laboral a les comarques tarragonines s'ha disparat durant aquest 2022, arran de l'increment de l'IPC. El darrer episodi s'ha produït a l'empresa Lear de Valls, on aquesta setmana el comitè d'empresa va aturar les negociacions del conveni col·lectiu, després de sis mesos de reunions, a causa de «la negativa de l’empresa a adaptar mínimament els salaris a la conjuntura actual».

 

En aquest sentit, el comitè d'empresa ha denunciat que la direcció de l'empresa ha proposat un increment de l'1,5% del salari entre juliol i desembre, amb un increment de la jornada irregular de sis dies i una revisió a la baixa dels complements. Els representants dels treballadors han assegurat que la plantilla treballa amb salaris de fa tres anys, tot i l'increment en la inflació registrat el 2021 i el 2022.

 

Davant tot això, el comitè ha convocat assemblees per explicar la situació a la plantilla, en les quals s’han aprovat les mobilitzacions que s’iniciaran a partir de la pròxima setmana. En aquest sentit, el comitè d'empresa ha anunciat que «si l'empresa no recapacita, no es descarta escalar les mobilitzacions, que podrien acabar en una vaga».

Participació