1 de 10

Prova pilot a Vila-seca per monitorar l'activitat turística del municipi

El consistori ha presentat el projecte als ajuts dels fons europeus Next Generation

per Antonio Ramos Llauradó, 13 d'octubre de 2022 a les 15:30 |

L’Ajuntament de Vila-seca ha iniciat un projecte de monitoratge de l’activitat turística al municipi mitjançant la tecnologia de l’empresa Seeketing, en el marc de la seva estratègia per esdevenir una destinació turística intel·ligent i sostenible. En aquest sentit, segons ha explicat el consistori en un comunicat, la prova pilot forma part dels projectes que el consistori ha presentat en el marc dels ajuts europeus Next Generation.

 

El projecte, que compta amb el suport del Laboratori SmartCatalonia, gràcies al qual es va poder concretar la col·laboració amb l’empresa Seeketing, consisteix en la detecció de l’activitat turística de forma anònima a partir del senyal dels telèfons mòbils dels usuaris.

 

La instal·lació de nodes receptors permet a l’Ajuntament mapejar els fluxos de persones a les zones d’interès del municipi, que se situen en la línia de la ruta del bus urbà (La Plana – Vila-seca – La Pineda) i la del Castell de Vila-seca.

 

La tecnologia diferencia entre els residents del municipi i els turistes

El consistori ha explicat que la tecnologia de Seeketing és capaç de diferenciar els residents del municipi i els turistes. Aquest fet, segons el comunicat de l'Ajuntament de Vila-seca, «resulta de molta utilitat per al disseny i planificació de polítiques al voltant del comerç, turisme i cultura a la zona».

 

Ara com ara, el projecte es troba en fase de proves i s’espera que es puguin ampliar els indrets de detecció per tenir una informació més completa de la realitat del municipi.

Participació