1 de 10

La Generalitat atura el projecte del Hard Rock per no complir els criteris ambientals

Acció Climàtica emet un informe desfavorable, mentre l'Ajuntament de Vila-seca afirma que el projecte segueix endavant

per Marc Guitart, 24 d'octubre de 2022 a les 12:41 |

El projecte per fer un Hard Rock al costat de Port Aventura segueix empantanegat. Ara és el Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat el que ha emès un informe desfavorable que n'ha aturat la tramitació. El document indica que el projecte no compleix amb els criteris de sostenibilitat ambiental requerits.

 

En aquest sentit, fa menció a la «manca de concreció en les compensacions ambientals i de garantia de connectivitat ecològica». Segons el Departament, aquests són aspectes «importants i imprescindibles» per garantir uns «mínims» requisits ambientals en el projecte.

 

L'informe suposa una nova pedra en el camí d'un projecte que ja ha hagut d'aprovar dos Plans Directors Urbanístics (PDU). El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va tombar el primer, cosa que va obligar a refer-lo. El segon PDU del Consorci Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou es va aprovar inicialment el passat mes de febrer.

 

L'alcalde de Vila-seca treu ferro a l'informe

Les primeres reaccions sobre la notícia han arribat des de l'Ajuntament de Vila-seca. L'alcalde, Pere Segura, ha volgut treure ferro a l'informe desfavorable d'Acció Climàtica, assegurant que el nou PDU compleix els requisits ambientals. Segura creu que, fent les modificacions que pertoquin, el projecte podrà tirar endavant.

 

Amb tot, el batlle de Vila-seca ha reconegut que la iniciativa pot patir nous endarreriments per les diferències entre departaments de la Generalitat. En aquest sentit, lamenta que, després de deu anys, encara no s'hagi pogut acabar la tramitació administrativa d'un projecte que veu «clau» pel Camp.

 

Segura recorda que el del Hard Rock és un projecte «volgut pel territori, amb precaucions i sensibilitat». «Però arribarà un punt que els inversors es tornaran bojos», ha afegit. Pel batlle, «no és normal» que es passin deu anys «tramitant, discutint i discernint determinades qüestions».

 

L'alcalde de Vila-seca ha reiterat que el projecte ha de ser «una aposta de país», igual que «la Copa Amèrica o les Olimpíades d'Hivern del Pirineu». També ha fet menció a les discrepàncies que mantenen des de fa temps Vila-seca i Salou pel repartiment de la fiscalitat del projecte.

 

Segura ha afirmat que encara no hi ha pacte entre els dos consistoris. «No hem millorat massa, però sempre hi ha voluntat d'arribar a acords i, d'alguna manera o altra, hi arribarem», ha asseverat el batlle.

Participació