1 de 10

Anuncien una vaga encoberta de Mossos d'Esquadra a la sala del 112 de Reus

Els sindicats es mostren «cansats dels incompliments d'Interior»

per Jordi Olària Gras, 7 de novembre de 2022 a les 13:45 |
Aquest article es va publicar originalment el 7 de novembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La sala del 112 de Reus viurà una vaga encoberta de Mossos d'Esquadra aquest dijous vinent. Així ho ha anunciat el sindicat SAP-Fepol després que no s'hagin atès les demandes de més efectius i millors condicions laborals. La vaga serà encoberta i no es pot convocar formalment perquè els cossos policials no hi tenen dret.

 

A la pràctica suposarà que es produeixi un episodi del que es coneix com a «grip blava». Es tractarà d'un seguit d'«indisposicions justificades per motius de salut» que afectaran de manera «general» la plantilla del 112. D'aquesta manera el sindicat vol fer un gest de força davant dels «reiterats incompliments» de la Generalitat.

 

En concret a les demandes de més efectius i de millors condicions laborals en aquest destí. Insisteixen que les condicions actuals al 112 repercuteixen a la salut dels agents que hi són destinats. Posen d'exemple els torns en els quals un sol agent ha hagut de fer-se càrrec de les emergències de tota una regió policial, arribant a portar «més de 80 incidents».

 

La sala de Reus ha acabat aglutinant la gestió de les emergències de bona part del país els darrers anys. Des de SAL-Fepol s'exposa que «els efectius policials de la Sala 112 de Reus estan esgotats, cansats i decebuts per com s'està gestionant la seva situació». Consideren que la conselleria d'Interior està «ignorant i menystenint les greus conseqüències que de manera personal estan patint» els agents.

 

En una línia similar s'expressen fonts sindicals d'USPAC, que es mostren «cansats» de denúncies, protestes, reunions i incompliments per part d'Interior. En un comunicat etziben que estan «sobretot cansats que es jugui amb la seguretat ciutadana i pública». Com SAP-Fepol reclamen una reunió urgent, aquesta mateixa setmana, per trobar una «solució immediata» a la situació.

 

A la situació que exposen des d'aquest darrer sindicat, USPAC encara hi suma «incompliments als descansos i denegacions constants de permisos». És per això que consideren que «massa professionals són els treballadors de la sala, perquè la situació és inassumible».

 

Carreguen contra la Generalitat perquè «el departament d'Interior està posant en clar risc la seguretat i la salut dels agents». Una dinàmica que, afegeixen, «en conseqüència, està posant en risc tota la ciutadania a Catalunya».

Participació