1 de 10

Les millors propostes per fer aquesta tardor a Mont-roig del Camp i Miami Platja

Mont-roig Miami Turisme ha preparat diverses propostes de tardor per descobrir els secrets més ben guardats del municipi

per Antonio Ramos Llauradó, 10 de novembre de 2022 a les 17:00 |

La tardor ja ha arribat a casa nostra després d'un estiu que s'ha allargat gairebé fins a la Castanyada i Tots Sants. El nostre entorn s'ha omplert de colors bonics de tardor i, malgrat l'arribada de la fresca, el clima privilegiat que tenim encara convida a sortir de casa i gaudir de la natura, de la cultura i de la gastronomia.

 

En aquest sentit, el passat cap de setmana es va celebrar la Festa de l'Oli, que va omplir el parc Maria Martori amb centenars de persones que van gaudir d'un dels millors olis d'oliva del territori. Però Mont-roig Miami Turisme ha preparat diverses propostes de tardor per descobrir els secrets més ben guardats del municipi.

 

Tresors naturals

Mont-roig Miami Turisme proposa el descobriment dels tresors naturals del municipi, amb indrets gairebé secrets i l'exploració de les meravelles naturals del sud de la Costa Daurada. Entre els espais naturals que destaquen hi ha:

— La muntanya de l’Areny és un regal de la natura que quan hi ets fa sentir la sensació de trobar-te en un lloc especial, únic. El roig i les formes fantasioses de la roca transporten el visitant a un món llunyà.

— La muntanya Blanca és el punt més alt del terme de Mont?roig del Camp i allà hi ha el Molló dels Quatre Termes que ofereix unes vistes privilegiades sobre el municipi, la muntanya de l’Areny —coronada per la Mare de Déu de la Roca— i la Costa Daurada.

 

Una parella passeja pel barranc de la Mina de les Nines de Mont-roig del Camp
El barranc de la Mina de les Nines presenta una vegetació exuberant que recorda ambients amazònics. | Mont-roig Miami Turisme

 

— El barranc de la Mina de les Nines presenta una vegetació exuberant, gràcies a la humitat que s’hi acumula, i que recorda ambients amazònics. La frescor i l’ombra del barranc fan que passejar-hi durant tot l'any sigui ideal.

— L’estany Gelat és un oasi natural d’elevat interès natural, paisatgístic i històric. Conegut popularment com a estany Salat, és una zona humida litoral formada a la desembocadura del barranc del mateix nom on fan parada regularment ocells migratoris i on també es pot trobar el fartet, un peix d’aigua dolça en perill d’extinció.

 

Univers mironià

Al Mas Miró, residència d’estiueig de la família, el genial artista va iniciar el seu viatge cap a la pintura, esdevenint més tard en un dels artistes més influents del segle XX. L’obra de Joan Miró no es pot comprendre sense la visita al Mas Miró, l’origen de tot, i sense recórrer la ruta 'El paisatge emocional de Miró'.

 

En aquesta ruta, es visiten els paisatges de Mont-roig del Camp que van servir d’inspiració al geni i que s’han acabat convertint en obres d’art mundialment reconegudes, com 'La Masia', 'La platja de Mont-roig', 'Poble i església de Mont-roig', 'Mont-roig, el poble' i 'Mont-roig, Sant Ramon'.

 

Imatge del taller de Joan Mir a Mont-roig del Camp
El Mas Miró era la residència d'estiu de la família del pintor Joan Miró. | Mont-roig Miami Turisme

 

Enguany, es commemora el centenari del quadre 'La Masia', motiu pel qual —i fins a finals d’any— s’han programat activitats de tota mena, entre les quals hi ha la visita teatralitzada 'Cercant la inspiració de Miró'.

 

Aquesta activitat es farà el pròxim 20 de novembre, a les 12 hores, i permetrà els assistents descobrir el vincle entre Miró i Mont-roig, de la mà de la periodista Charlie Landscape.

 

Les cales de Miami Platja

El bon temps que fa durant la tardor a casa nostra converteix les cales de Miami Platja en ideals per a fer-hi castells de sorra en família. Mont-roig Miami ofereix unes platges i cales úniques a la Costa Daurada que destaquen per la seva tranquil·litat i pels valors naturals que les envolten.

 

Imatge de la Cala Califrnia de Miami Platja
Les cales de Miami Platja destaquen per la seva tranquil·litat i pels valors naturals que les envolten. | Mont-roig Miami Turisme

 

En aquest sentit, moltes d’elles són platges verges i semi verges on la connexió dels visitants amb la natura està assegurada.

 

Propostes gastronòmiques

Després de gaudir d'activitats i de l'espai natural de Mont-roig del Camp, ve de gust recuperar forces de la mà de la gastronomia local, sigui vora el mar o terra endins. Només cal triar un dels establiments del municipi i gaudir d'un menjar per llepar-se els dits.

 

Plat d'arrs
La gastronomia és un dels encants de Mont-roig del Camp. | Mont-roig del Camp

 

Des de Mont-roig del Camp conviden els visitants a explorar, degustar i viure l’essència mediterrània del sud de la Costa Daurada.

Participació