1 de 10

Rehabiliten el dipòsit d'aigua del Pujol de Torredembarra: 828.600 euros d'inversió

Els treballs s'han centrat en el canvi de la seva coberta, el reforç de l'estructura interna i la remodelació de les connexions hidràuliques

per Antonio Ramos Llauradó, 14 de desembre de 2022 a les 15:45 |

El dipòsit d'aigua del Pujol de Torredembarra s'ha rehabilitat amb una inversió superior als 828.600 euros. En l'actuació, s'ha remodelat la coberta i les connexions hidràuliques, i també s'ha reforçat l'estructura interna del dipòsit. A més, s'ha construït una cisterna auxiliar, que ha servit per assegurar el subministrament d'aigua durant els treballs.

 

Després de l'execució de les obres, s'ha incrementat la capacitat d'emmagatzematge de la infraestructura fins a 10.500 m³. En concret, 8.000 m³ en el cas del dipòsit del Pujol i en 2.500 m³ en l'auxiliar. D’aquesta manera, s’ha incrementat la garantia de subministrament d'aigua al municipi.

 

També s'han instal·lat plaques fotovoltaiques a la coberta

Els dos dipòsits reben l'aigua provinent de l'Ebre a través del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) i també de pous propis de Torredembarra. Les obres, adjudicades a l'empresa Sorea —que gestiona el subministrament d'aigua de la localitat— també han servit per instal·lar plaques fotovoltaiques a la coberta.

 

Pel que fa al finançament, dels més 828.600 euros invertits, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) n'ha aportat 265.000 euros, mentre que el Govern n'ha finançat 126.156,90. Ho ha fet a través d'una subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) en l'anualitat 2023.

Participació