1 de 10

Mossega un mosso que l'intentava reduir a Vila-seca: indemnització de 4.000 euros

Els fets van tenir lloc l'any 2018 i el condemnat també ha estat sentenciat a cinc mesos i mig de presó

per Antonio Ramos Llauradó, 23 de desembre de 2022 a les 12:11 |

El jutjat penal número quatre de Tarragona ha condemnat un home a pagar una indemnització de 4.000 euros per haver mossegat un agent dels Mossos d'Esquadra. La jutgessa considera provat els danys morals pel possible risc de contagi. Els fets es remunten a una actuació feta el 2018 a Vila-seca, en la qual també van participar agents de la Policia Local.

 

Alhora, la magistrada ha decretat una pena de cinc mesos i quinze dies de presó pel delicte d'atemptat contra l'autoritat, així com 25 dies de multa a deu i sis euros diaris per dos delictes de lesions lleus i un altre per maltractament lleu. El condemnat també haurà de pagar una indemnització de 1.100 i 200 euros als agents de la Policia Local de Vila-seca.

 

El fiscal demanava una pena de tres anys i sis mesos de presó pel delicte d'atemptats mentre que l'acusació particular, exercida pel sindicat USPAC, sol·licitava una indemnització de 6.000 euros de responsabilitat civil, segons indica la interlocutòria que ha tingut accés l'ACN.

 

Els fets es remunten a l'estiu de 2018

L'agressió per part del condemnat es va produir el juliol de 2018, quan l'home es trobava a la plaça de l'Església de Vila-seca amb una barra de ferro i amb una actitud poc «col·laboradora». Els agents d'ambdós cossos policials el van intentar reduir i l’home els va colpejar. Quan el volien detenir va treure una xeringuilla i li va intentar clavar a un agent a l'avantbraç.

 

En aquest sentit, va fer l'intent tot dient que no «marxaria detingut i que al primer policia que se li acostés li clavaria, passant-li la sida i l'hepatitis». Després d'escapar-se cap a casa seva, finalment, el van arrestar, moment en el qual va mossegar a un dels mossos d'esquadra i li va provocar «ferides superficials». L'agent va estar set dies de baixa i va seguir un protocol preventiu per possible contagi de risc, sense patir seqüeles.

Participació