1 de 10

Casa Navàs estrena dos formats nous de visites i completa una oferta amb nou propostes

Es mantenen les modalitats habituals i s'incorpora una visita per a infants de 9 a 12 anys i un escape room per a adolescents i adults

per Jordi Olària Gras, 23 de desembre de 2022 a les 19:54 |

La campanya de Nadal de Casa Navàs amplia la varietat de visites i ofereix fins a nou propostes durant deu dies. Es presenten dos formats nous, i se'n mantenen o recuperen set més en un període de deu dies. En alguns casos es tracta d'iniciatives que no està previst que tinguin continuïtat, sinó que s'han organitzat especialment per aquestes dates.

 

Així culmina la filosofia amb la qual es va obrir Casa Navàs l'any 2018. La seva directora, Sílvia Sagalà, explica que «amb una hora no tens temps de gaudir de tot el que hi van posar Domènech i Montaner i els artesans». És per això que el 2023 començarà amb nou formats diferents per impregnar-se d'aquesta peça del patrimoni reusenc.

 

«En deu dies posem nou tipus de visites diferents perquè es pugui anar redescobrint», exposa. Una sèrie de propostes que permeten «veure la Casa des d'una perspectiva completament diferent». També es busca ampliar la varietat del perfil de visitants, motiu pel qual se n'han pensat algunes específicament dirigides als infants i als joves.

 

Nou maneres diferents de visitar Cal Navàs

Una de les novetats d'aquestes dates és la proposta Un dia qualsevol a la Casa Navàs. Està pensada per al públic familiar amb infants entre nou i dotze anys. Es farà el dia 3 de gener a tres quarts de cinc i a tres quarts de sis de la tarda.

 

Les entrades valen 11 euros i se n'han de comprar almenys dues, pensat perquè hi hagi, almenys, un infant acompanyat d'un adult. La proposta compta amb tocs teatrals a través dels personatges del senyor o la senyora de la casa i del personal de servei. Uns papers que permetran explicar als visitants com era la vida quotidiana de la burgesia en una casa modernista.

 

La segona novetat d'aquestes dates porta per títol Casa Navàs i el temps i té un format d'escape room. Està dissenyat per a nois i noies a partir de dotze anys, tot i que el públic adult no s'hi sentirà desubicat. Sagalà explica, de fet, que durant les proves que se n'han fet ha quedat palès que tenir més anys no suposa, precisament, un avantatge.

 

«Vam fer una prova pilot entre els treballadors i no va ser tan fàcil resoldre els enigmes», recorda. «En canvi, van venir alumnes de primer d'ESO i els van resoldre de seguida, i alumnes de quart que els va costar més», afegeix. Finalment es va fer una prova pilot amb professors del mateix centre, que també van tenir dificultats per desxifrar-los.

 

És per això que, tot i que s'havia previst oferir la visita per al públic adolescent, s'ha acabat programant incloent-hi el públic adult. L'activitat es farà el 4 de gener a dos quarts de set i a dos quarts de vuit de la tarda i val dotze euros per persona.

 

Música i teatre com a fil conductor

Una altra proposta és la de les Nits Modernistes, programada pel 13 de gener i el 3 de febrer a dos quarts de nou del vespre. Val 39 euros per persona i inclou la visita guiada i un sopar a càrrec de Cal Borrull amb Secrets de Casa Navàs de Clos Galena.

 

Culmina la proposta el concert de Garbuix Duet i des de l'equipament es recomana anar vestit d'etiqueta o d'època. Una altra activitat, aquesta amb les entrades esgotades, és la del Concert d'Any Nou. Serà el 3 de gener a un quart de vuit del vespre, amb la participació de tres personatges teatrals i un concert de cançons de Nadal.

 

La companyia Lucky Luke interpretarà el cap d'obres de la construcció de la casa, l'encarregat de la botiga i la governanta de la casa. La música anirà a càrrec d'Angie Rodríguez Christmas Trio. Després de l'èxit que va recollir per Sant Jordi, s'ha optat per recuperar la proposta del Jardí màgic de Cal Navàs.

 

Està dirigida a infants entre 4 i 8 anys i programat per al 30 de desembre a dos quarts de sis i a dos quarts de set de la tarda. L'entrada val onze euros i cal comprar-ne almenys dues, la de l'infant i la de l'adult que l'acompanya. Durant aquestes dates també es mantenen la resta de formats que ja s'han convertit en el programa habitual de Casa Navàs.

 

Es mantenen les visites guiades, teatralitzades, vermut i fotogràfiques

Les visites guiades se segueixen fent cada dia, en català, castellà i anglès entre les onze del matí i les sis de la tarda, per un preu de deu euros. Les visites teatralitzades es faran el 29 de desembre a les set i a les vuit del vespre i el 8 de gener a les deu i a les onze del matí i valen 17 euros. Les visites vermut es fan cada dissabte i cada diumenge a les 12 i a la una del migdia.

 

Les entrades costen quinze euros i inclouen la visita guiada i un tast de vermut a la terrassa de Cal Navàs amb ambientació musical. La novena proposta de l'equipament patrimonial són les visites fotogràfiques. Seran el 15 de gener a les deu del matí per un preu de 30 euros.

 

Un fotògraf professional acompanya els visitants durant les dues hores que dura la visita. És l'únic format que permet que el públic s'aturi i fotografiï l'interior de la casa, una opció que, en la resta de modalitats, entorpiria la visita. Tota la varietat de propostes es poden reservar al web de Casa Navàs, on també hi ha paquets per poder regalar visites i productes de marxandatge.

Participació