Noves concentracions de protesta dels empleats de Fragadis: aquest 5 de gener, a Reus

El comitè d'empresa lamenta la nul·la resposta de l'empresa a les propostes que han fet

04 de gener del 2023
Actualitzat el 13 de febrer a les 18:48h

El comitè d'empresa de Fragadis, format per CCOO, USOC i UGT, ha decidit convocar noves concentracions per protestar contra la decisió de l'empresa de no negociar, segons han informat els sindicats en un comunicat. Tot i la concentració que es va fer el passat 13 de desembre a Tarragona, la situació continua encallada i per això aquest dijous 5 de gener es manifestaran davant dos dels supermercats Spar de la ciutat de Reus.

 

La primera concentració es farà a les deu del matí davant l'Spar del Mercat Central, mentre que una hora després, a les 11, la protesta es farà davant l'establiment del Passeig Sunyer, 35, de la capital del Baix Camp. Cal recordar que Fragadis és propietària dels supermercats Spar de la província de Tarragona, on hi ha més de 1.000 treballadors i treballadores entre magatzem, botigues i oficines.

 

El comitè d'empresa de Fragadis exigeix que l’empresa s'assegui a dialogar i a negociar acords. En aquest sentit, han assegurat que mentre no canviï la situació, el comitè continuarà convocant concentracions davant les botigues.

 

El comitè d'empresa carrega contra la companyia

En un comunicat, els sindicats asseguren que «la plantilla està cansada de les pressions que s'exerceixen als llocs de treball, de l'estrès per l'excés de treball per la manca de personal, dels canvis d'horaris i torns sense informar amb antelació, i d'emmalaltir per por als acomiadaments». Segons han denunciat, en els darrers sis mesos s'han aplicat sis sancions d'entre 15 i 30 dies de sou i feina sense coneixement del comitè.

 

Així mateix, els representants han denunciat que 27 empleats han estat «acomiadats per faltes molt greus, també sense coneixement del comitè i sense poder fer al·legacions». Segons els sindicats, aquests acomiadaments «es basen, en alguns casos, en la manca de productivitat a les botigues, emparant-se en ràtios de productivitat de les quals el comitè no ha estat informat i en les quals no ha participat en els estudis».

 

El comitè d'empresa ha traslladat a la direcció la «preocupant situació» que pateix la plantilla i ha fet propostes per revertir aquestes condicions laborals. També ha posat sobre la taula millores salarials i laborals, com horaris que permetin la conciliació, el pagament de les hores extres festives a 15 euros, contractes de 40 hores, mesures per eliminar l'estrès laboral així com propostes sobre el calendari laboral.