El pla de seguretat per Nadal a Reus es tanca amb 66 «identificacions» i un detingut

Reus va augmentar la presència policial al carrer durant les festes nadalenques

12 de gener del 2023
Actualitzat el 13 de febrer a les 18:42h

Com ja és habitual, durant els dies festius del passat mes de desembre s'ha pogut veure patrullant pels carrers de Reus la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra. L'acció forma part del dispositiu de seguretat de la Campanya de Nadal, el qual contempla des de fa uns anys el patrullatge mixt amb agents dels dos cossos policials. El pla de seguretat de Nadal té l'objectiu d'augmentar la presència policial pels carrers en aquestes dates per intensificar la sensació de «seguretat» i «garantir el normal desenvolupament de les activitats durant les festes».

 

Amb Nadal ja enrere, la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme de l'Ajuntament de Reus, Dolors Vázquez, ha volgut fer balanç i repassar les accions més destacades que s'han realitzat en aquestes dates. Els robatoris, en establiments comercials i a persones, són els delictes més habituals en aquestes dates, i en aquest sentit Vázquez ha detallat que s'han realitzat 66 «actuacions» en identificacions de sospitosos, una detenció i s'han aixecat 18 actes administratives.

 

Pel que fa a la seguretat viària, la Guàrdia Urbana de Reus ha tramitat 77 denúncies de circulació, ha retirat 5 cotxes amb la grua i ha immobilitzat 3 vehicles més.

 

El contacte amb els comerciants, vital

Però un dels punts en què més satisfacció hi ha hagut ha estat el que fa referència al contacte amb els comerciants i la ciutadania. Segons ha explicat Vázquez, «les patrulles policials han establert contactes diaris amb els comerços i representants del teixit comercial per treballar conjuntament i detectar possibles incidències».

 

El pla també va comptar amb la participació de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil i la instal·lació d'una Oficina mòbil de Proximitat per atendre les demandes ciutadanes. En aquest sentit, s'han atès 30 peticions d'informació al ciutadà.

 

Per tot, els cossos policials i l'Ajuntament de Reus han fet una valoració «positiva» d'aquesta campanya especial de seguretat, la qual es va engegar el 5 de desembre i va acabar el passat 8 de gener.