Els treballadors de Bonmont Terres Noves denuncien que porten cinc mesos sense cobrar

La situació afecta a 24 empleats, que només reben un 30% del sou a través de les quotes dels socis del club de golf

12 de gener del 2023

Els treballadors del club de golf Bonmont Terres Noves, a Mont-roig del Camp, denuncien que porten cinc mesos sense cobrar. Segons ha avançat el Diari de Tarragona i ha confirmat l'ACN, la situació afecta 24 treballadors que des de maig passat tan sols reben un 30% del sou a través de les quotes dels socis de l'organisme.

 

Segons Javi Sánchez, membre del comitè d'empresa, la propietat va anunciar llavors la venda del complex a un grup inversor americà, però no han rebut la confirmació d'aquesta transacció. Sánchez també ha explicat que Endesa va tallar el subministrament elèctric al complex el desembre passat. La setmana vinent està previst que una vintena de treballadors presentin una demanda als Jutjats de Reus.

 

Els treballadors presentaran una demanda

Segons Sánchez, els retards en el cobrament de les nòmines va començar tot just després de la reincorporació de la plantilla l'abril de 2022, quan l'empresa va esgotar l'ERTO presentat arran de la pandèmia del coronavirus.

 

El comitè d'empresa assegura que en els posteriors mesos els empleats van cobrar entre el 30% i el 40% del sou estipulat i que al setembre la companyia va pagar la meitat del deute als treballadors per evitar una demanda col·lectiva.

 

A risc de perdre la possibilitat de recuperar els salaris pendents, els empleats han seguit anant a treballar cada dia al complex, tot i els costos que, segons lamenten, els suposa. Precisament, per reduir despeses el comitè d'empresa va proposar en una carta fer serveis mínims, una petició que afirmen va ser desestimada per la direcció

 

Sánchez també ha assenyalat que el mes de desembre passat Endesa va tallar el subministrament elèctric al complex, fet que converteix el lloc de treball en un espai «indigne» i la situació en «insostenible» per als afectats. D'altra banda, el pròxim 2 de febrer, la Seguretat Social té pendent una subhasta amb béns de l'empresa.

 

Pel que fa a l'anunci de la venda del complex, els empleats lamenten no haver vist encara cap documentació referent a aquesta transacció i desconfien de les promeses que els arriben per part d'un representant de la nova companyia.

 

Endesa talla el subministrament

Els treballadors s'han organitzat i, un cop esgotades les actes de conciliació, han anunciat que presentaran 22 demandes contra l'empresa als Jutjats de Reus la setmana vinent. Fonts del comitè d'empresa lamenten que en les dues últimes actes de conciliació, a les quals estava convocada també la propietat, no es presentés cap representant de l'empresa.

 

A la vegada, confien en què un jutge admeti a tràmit la demanda i els permeti buscar una altra feina sense perdre el dret a recuperar el salari perdut mentre el cas segueix el seu recorregut judicial.