1 de 10

Nova campanya de la Urbana de Reus per controlar ciclistes i conductors de patinets

Es realitzarà entre el 16 i el 22 de gener en coordinació amb el Servei Català de Trànsit

per Antonio Ramos Llauradó, 13 de gener de 2023 a les 11:50 |

La Guàrdia Urbana de Reus realitzarà del 16 al 22 de gener la primera de les seves campanyes preventives en matèria de seguretat viària planificades pel 2023. En aquesta ocasió serà una campanya d’abast territorial català, coordinada pel Servei Català de Trànsit (SCT), de control de ciclistes i conductors de vehicles de mobilitat personal (VMP).

 

L’objectiu de  la campanya és el de conscienciar la ciutadania de l'ús responsable d'aquests vehicles i les conseqüències d'incomplir la normativa que els afecta. S’incidirà tant en ciclistes i usuaris de VMP com en la resta de conductors que cometen infraccions contra aquestes tipologies de conductors (referides a no respectar la prioritat de pas i la parada i estacionament en zones reservades d’estacionament de bicicletes).

 

La principal finalitat és reduir els accidents a les voreres i els espais de vianants. En aquest sentit, l’augment de les persones usuàries dels VMPs, principalment, obliga a garantir una convivència adequada amb la resta d'usuaris, especialment amb els vianants. Per aquest motiu, la Guàrdia Urbana vigilarà el comportament en la conducció i el compliment de la normativa, denunciant les infraccions detectades.

 

Els VMP i les bicicletes tenen la consideració de vehicle

En un comunicat, l'Ajuntament de Reus ha recordat que tant els VMP com les bicicletes tenen la consideració de vehicle i, com a tal, els seus conductors estan obligats a evitar perjudicis, molèsties i perills, a més de mantenir una atenció permanent, una diligència i la deguda precaució quan circulin per les vies. Als VMP els serà d’aplicació el règim d’infraccions sobre parades i estacionaments.

 

Entre les infraccions que es controlaran pels agents es troben circular per voreres i zones de vianants, portar un menor de 7 anys sense seient i cas homologat, circular amb auriculars connectats o fer servir dispositius mòbils durant la conducció d'una bicicleta o patinet elèctric. Des de la Guàrdia Urbana es destinarà diàriament una patrulla no uniformada, exclusivament per la detecció i denúncia d'aquestes infraccions.

 

També es realitzaran controls d’alcoholèmia aleatoris per verificar que les persones que condueixin bicicletes o VMP ho fan sense superar la taxa de 0,25 mg/l aire espirat i que no han incorporat drogues al seu organisme. En cas de donar positiu en algun dels dos supòsits, es podrà immobilitzar i el vehicle i traslladar-lo al dipòsit municipal.

Participació