1 de 10

Alerta a Tarragona: Arriba el canvi de temps amb fort vent i baixada de temperatures

La 'setmana dels barbuts' arriba amb temperatures plenament hivernals i alertes per fortes ratxes de vent

per Laia Solanellas, 15 de gener de 2023 a les 19:48 |

La tradició diu que la 'Setmana dels Barbuts' és la més freda de l'any i sembla que aquest 2023 la dita es complirà. Protecció Civil ja ha activat l'alerta per l'arribada de fort vent que afectarà i amb força la demarcació de Tarragona, entre d'altres, especialment dilluns i dimarts. Això anirà acompanyat d'una baixada molt notable de les temperatures, tot i que en un principi no s'espera que es pugui veure neu a la demarcació tarragonina.

 

Protecció Civil ha emès diverses prealertes davant l'arribada d'una potent borrasca hivernal que anirà acompanyada de fortes ratxes de vent arreu de Catalunya, neu que pot baixar fins als 600 metres al Pirineu i temporal de mar, amb onades de 2,5 metres a tot el litoral.

 

[tweet]1614669137011265536[/tweet]

 

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) assenyala que el canvi de temps s'iniciarà la mitjanit de diumenge i que durant aquest dilluns i dimarts les ratxes de vent podran superar els 70 km/h i apropar-se als 100 km/h a gran part del territori, especialment a les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona, Penedès, Catalunya Central i àmbit metropolità. Pel que fa a la nevada, afectarà principalment el Pirineu i Prepirineu Occidental amb acumulacions a partir dels 700 metres.

 

Finalment, i pel que fa a la situació de mala mar, l'SMC alerta que l'episodi ja s'inicia aquesta tarda de diumenge, però serà dimarts quan el fenomen sigui més intens. Hi haurà mar de fons de component sud, amb onades superiors als 2,5 metres (maregassa), a pràcticament tot el litoral de Catalunya.

 

La setmana més freda de l'any

La coneguda com 'Setmana dels Barbuts' habitualment es coneix com la més freda de l'any, malgrat que no sempre és així. La denominació ve perquè els sants d'aquests dies es caracteritzen per tenir unes espesses i llargues barbes. 

 

Arxivat a:
Meteorologia, m�teo
Participació