Imatges: Paisatges emblanquinats i sensació de fins a -13 graus en punts de Tarragona

L'arribada del fred ja és més que evident a la demarcació

18 de gener del 2023

Aquest dimarts van arribar les primeres esperades imatges de postal a punts de les muntanyes de Prades. La plaça Major de la vila vermella va ser testimoni de la primera enfarinada del 2023 durant el vespre de dimarts, una neu que durant aquesta matinada ha seguit caient tot i que amb comptagotes. Tanmateix, ha estat suficient perquè aquest matí Prades i municipis del voltant s'hagin despertat emblanquinats.

 

 

Tot i que la neu, per poca que sigui, sempre fa il·lusió, el protagonista, però, és sens dubte el fred. L'arribada de la baixada de les temperatures ja és un fet i aquest matí les estacions meteorològiques estan registrant valors de ple hivern.

 

Al Tossal de Baltasana, segons MeteoPrades, s'han registrat tres graus sota zero; a Prades i a la Mussara -1.4 graus; o a Rojals -1.8 graus. Aquests valors poden no semblar exagerats, però el vent que continua bufant a casa nostra fa que la temperatura sensació sigui una altra cosa. 

 

 

Sensació de fred de fins a -12 graus

El mercuri ha baixat força, però la temperatura sensació causada pel vent és encara molt més acusada. Així doncs, la sensació de fred és de fins a -12 graus al Tossal de la Baltasana (1.203 metres); -11.3 graus a Rojals; -8.2 graus a Prades; -7.7 a Poblet; o -9.2 a Mont-ral, entre d'altres, segons les dades que recull MeteoPrades.

 

Unes temperatures que ens obligaran en els pròxims dies a treure els jerseis més gruixuts dels nostres armaris, ja que el fred continuarà intensificant-se en les pròximes hores i dies. 

 

Protecció Civil ha desactivat, de moment, l'alerta per onatge, però continuen actius els avisos per vent a la demarcació de Tarragona, especialment la zona de les Terres de l'Ebre i el Baix Camp. El fred també serà intens i s'allargarà fins a la setmana vinent, com a mínim. No es descarta que durant aquest dimecres i dijous hi pugui caure més neu a les muntanyes de Prades així com als Ports i d'altres punts de més altitud de Tarragona.