El World Padel Tour tornarà a fer parada a Reus aquesta primavera

La ciutat tornarà a ser «l'epicentre del món del pàdel» durant una setmana

19 de gener del 2023

El World Padel Tour tornarà a Reus aquesta primavera. Serà del 27 març al 2 d'abril, quan es convertirà en seu de la primera prova d'aquest mundial que se celebrarà a l'Estat durant el 2023. Organització i institucions fan un balanç molt positiu de l'esdeveniment de l'any passat, motiu pel qual s'ha ratificat l'acord signat el 2022.

 

Tornarà a celebrar-se al Pavelló Olímpic, amb la fase prèvia al polilleuger de l'escola Joan Rebull. Durarà 8 dies i comptarà amb 150 partits oficials i la participació de 72 parelles masculines i 48 de femenines, amb un total de 240 esportistes. Queda per saber si es tornarà a instal·lar una pista a la plaça del Mercadal.

 

El dubte es resoldrà dilluns, quan l'Ajuntament té previst anunciar el Pro Pàdel Reus. Es tracta de la competició amateur que fa de prèvia per a la professional i que implica, també, els clubs i les instal·lacions privades de la ciutat. Pel que fa a la prova professional, la presentació oficial s'ha fet aquest dijous des del Pavelló Olímpic de Reus.

 

El World Padel Tour tornarà a Reus amb un increment de pressupost

L'acte ha comptat amb un vídeo de la reusenca Ari Sánchez, que va quedar segona al rànquing mundial l'any passat. Com ja va quedar clar llavors, la seva trajectòria té un pes important a l'hora de portar una prova del World Padel Tour a la capital del Baix Camp. La jugadora ha afirmat que «és un orgull tornar a jugar a Reus i reviure l'emoció de competir amb un públic tan entregat».

 

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, li ha retornat la mostra d'orgull definint-la com «un estendard de ciutat, una ambaixadora de Reus». Respecte a la prova celebrada l'any passat hi haurà algunes diferències, com l'increment del pressupost. El 2021 es va anunciar un conveni amb l'aportació de 135.000 euros entre l'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona per al 2022.

 

L'acord incloïa una previsió que les institucions destinessin 140.000 euros al mateix esdeveniment aquest 2023. Finalment, però, el pressupost serà de 200.000 euros, aportats a parts iguals per l'Ajuntament i la Diputació. El regidor d'Esports, Pep Cuerba, ha explicat que l'increment de cost es deu, en bona part, a l'equiparació del salari de la competició femenina al de la masculina.

 

Un segon canvi respecte a la prova celebrada l'any passat és el patrocinador principal. Si el 2022 el Pavelló Olímpic va acollir l'Estrella Damm Reus - Costa Daurada Open dins del calendari del World Padel Tour. Enguany s'anomenarà TAU Cerámica Reus - Costa Daurada Open.

 

Els canvis es deuen, segons agents del sector, a la incertesa que hi ha hagut sobre l'organització de la competició després que s'hagi creat un segon circuit professional. Tot i això, el World Padel Tour ha tirat endavant, i «Reus serà, durant una setmana, el punt de trobada dels millors jugadors i jugadores de pàdel de tot el món». D'aquesta manera ho ha anunciat Pep Cuerba.

 

Ha admès que «aquest any ens ha costat una miqueta més», però no s'ha referit a la situació organitzativa general. El regidor feia referència a la demanda creixent que, asseguren, desperta el WPT per part de ciutats d'arreu del món.

 

Aquest interès a l'alça hauria fet més difícil que l'any passat la consolidació de la prova a la capital del Baix Camp. Amb tot manté que «hem de ser positius i espero que WPT torni a marxar amb un bon regust i tant de bo que Reus el tingui molts anys més».

 

Reivindiquen l'impacte econòmic que deixa allà on s'organitza

Segons ha afirmat el regidor, l'experiència de l'any passat ha servit per reivindicar la ciutat com escenari ideal per a l'organització de grans esdeveniments esportius. Una línia per la qual l'Ajuntament seguirà apostant, segons ha subratllat. No només pel pes esportiu, sinó perquè, segons ha recordat, es calcula que la prova del 2022 va deixar un impacte econòmic d'un milió i mig d'euros.

 

El responsable d'organització de World Padel Tour, Jesús Ferrer, ha insistit que «Reus es convertirà durant una setmana en l'epicentre del pàdel mundial». Assegura que l'experiència de l'any passat va comptar amb una acollida més que notable per part de la ciutat i la ciutadania. «Suposarà més d'1,5 milions d'euros de retorn a la ciutat, a l'hostaleria, els hotels, els comerços, els taxis i a tots els serveis de la zona», ha assegurat.

 

A aquestes expectatives s'hi ha sumat la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó. Considera que l'any passat «va ser un èxit per a la ciutat i el conjunt de la demarcació, i en especial per a la marca turística de la Costa Daurada». També s'hi ha afegit Carles Pellicer, que ha assegurat que la ciutat «juga a la primera divisió del món del pàdel».