Calafell es fixa com a objectiu recuperar l'ocupació turística d'abans de la pandèmia

El municipi manté l'aposta pel turisme familiar i sostenible a Fitur | Cunit emmarca la seva presència a la fira per buscar inversions hoteleres

19 de gener del 2023

L'Ajuntament de Calafell s'ha fixat com a gran objectiu econòmic del 2023 recuperar l'ocupació turística que hi havia abans de la pandèmia. Una «reconquesta» que han iniciat aquesta setmana amb la seva presència a la Fira Internacional de Turisme de Madrid, el Fitur. 

 

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, remarca que les xifres del 2022 van ser força bones «considerant d'on veníem». Però el municipi vol ara «consolidar el que hem recuperat i incrementar-ho en uns quants punts percentuals». Per aconseguir-ho veuen indispensable «sortir a vendre el municipi amb més intensitat que mai».

 

Aposta pel turisme familiar i per ser una destinació sostenible

És en aquest context que s'emmarca la seva presència a Fitur del 18 al 22 de gener i en altres fires que es faran els pròxims mesos. Des del consistori tenen clar que cal fer èmfasi en la línia marcada abans de la pandèmia del coronavirus, amb una aposta pel turisme familiar. Igualment, el municipi es vol donar a conèixer com a destinació sostenible i intel·ligent.

 

De fet, durant el certamen Calafell rebrà el distintiu de Destinació Turística Intel·ligent, una aposta per atreure noves demandes del mercat. Fitur és un gran aparador pel municipi, ja que és una fira de referència mundial pel sector turístic. A més de donar-se a conèixer, des de Calafell apunten que també serveix per observar el que fan en altres destinacions. 

 

«És un punt de trobada que ens serveix per intercanviar experiències i conèixer altres iniciatives», reafirma la regidora de Promoció de la Ciutat, Lluïsa Lastra. Calafell està representada als taulells de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, junt amb municipis com el Vendrell i Cunit. És una de les accions de promoció conjunta realitzades dins del conveni Córner de la Diputació de Tarragona.

 

Cunit busca inversions hoteleres 

Des de Cunit han apuntat, per la seva banda, que un dels objectius de la seva presència a Fitur és buscar inversions hoteleres al municipi. El consistori també vol teixir estratègies amb Calafell per captar l'atenció de touroperadors i «fomentar el turisme local familiar i l'esportiu».