Construiran 70 pisos, un pàrquing soterrat i un CAP al barri del Carme de Reus

Ajuntament i Generalitat certifiquen un conveni per al projecte urbanístic | L'aparcament serà municipal i 27 dels pisos, de protecció oficial

19 de gener del 2023

Una setantena de pisos, un CAP i un aparcament subterrani són els pròxims compromisos per al barri del Carme de Reus. Es tracta del projecte urbanístic previst a la zona que ara ocupa un aparcament de zona blava als carrers de Sant Benet, de Sant Jaume i Closa de Freixa. L'Ajuntament aprovarà, aquest divendres, l'adhesió al conveni a tres bandes acordat amb l'Institut Català del Sòl (Incasòl) i el Servei Català de la Salut (CatSalut).

 

La majoria absoluta del govern permet preveure que la proposta tirarà endavant, tot i que no es descarta que rebi el suport de l'oposició. A partir d'aquest moment començarà el calendari de tràmits, terminis i obres que hauria de culminar el 2027. El resultat final seran 27 pisos de protecció oficial, 43 de lliure mercat, un CAP i un aparcament municipal soterrat de 100 places.

 

El govern de Reus ha presentat, aquest dijous, els detalls que figuren al conveni, i que s'acabaran de concretar a mesura que avanci el projecte. Tot plegat suposarà un pressupost de més de nou milions d'euros aportats entre l'Ajuntament i l'Incasòl. Fa almenys quinze anys que es parla d'aquest projecte, en conjunt o per parts, i Pellicer ha admès que «l'acord no ha sigut fàcil».

 

El principal, segons ha reafirmat aquest dijous, els problemes per executar les expropiacions necessàries per enderrocar els edificis que hi havia a la zona. L'Ajuntament ha aplaudit «la persistència dels veïns del Carme» durant tot aquest procés. Segons ho ha plantejat el govern local, el projecte persegueix quatre objectius.

 

Són la regeneració urbana de la zona, la construcció d'un aparcament municipal, la dotació de nou habitatge i l'obertura d'un CAP. Tot plegat ha de resultar en el que el consistori considera «una nova centralitat urbana». De fet és l'Ajuntament qui haurà de fer el primer pas, durant aquest 2023, que és modificar la planificació urbanística perquè el projecte sigui viable.

 

Nou milions d'euros i quatre anys de projecte

La urbanització de la zona ratificarà la connexió entre el carrer Closa de Freixa i el de Sant Jaume que va quedar oberta amb els enderrocs. Més avall s'obrirà la nova plaça del Bisbe Grau, envoltada pel carrer Closa de Freixa. El carrer de Sant Benet s'eixamplarà i s'unirà al tomb de ravals amb un nou vial.

 

Pl</div>
            </body>    
        </html>