Llum verda als nous centres d'acollida de gats i gossos de Calafell

Després d'un any de tràmits burocràtics, els espais s'inauguraran el dia 1 de març

23 de gener del 2023

Els nous centres d'acollida de gats i gossos de Calafell, que impulsa l'Ajuntament, ja tenen llum verda per començar a funcionar. El consistori feia mesos que esperava rebre la declaració com a nuclis zoològics que havia de donar la Generalitat. Era un pas indispensable per poder obrir les portes.

 

Finalment, després de més d'un any de dilacions, aquesta declaració ja ha arribat. A partir d'ara ja podran començar a arribar animals als respectius equipaments i la inauguració oficial s'ha fixat pel dia 1 de març. El passat 19 de gener hi va haver l'última inspecció a càrrec dels serveis tècnics de la Generalitat, que va finalitzar amb un resultat favorable.

 

«Hem hagut de bregar moltíssim per aconseguir el permís definitiu», explica l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré. «Nosaltres ja havíem fet tot el que calia, amb una inversió molt important, i era incomprensible que el govern ens ho tingués aturat sense explicacions», lamenta. Amb tot, el batlle celebra que els centres puguin obrir ja les portes i destaca que són «dos dels més importants projectes de benestar animal» impulsats per l'Ajuntament.

 

Fins a setanta gossos

El centre d'acollida de gossos està situat en terrenys del Parc Empresarial, amb una superfície de prop de mil metres quadrats. Tindrà capacitat per a una setantena de gossos i la seva finalitat principal serà aconseguir-los una adopció. Un dels projectes que s'hi desenvoluparà serà per fomentar que les persones grans que viuen soles tinguin un animal de companyia.

 

Per altra banda, també es mirarà de facilitar l'adopció dels gossos potencialment perillosos, que són els que tenen més difícil trobar una sortida. Una de les idees per a aquests animals és que acompanyin dones maltractades per fer-les sentir més segures. 

 

Centre per a gats ferals

Per la seva banda, el centre d'acollida de gats està situat a la muntanya del Comú, en una superfície de 112 metres quadrats. Inclou una sala veterinària i un espai de quarantena. A l’exterior hi ha un espai tancat per al lleure dels gats.

 

El centre està concebut per als gats ferals que necessitin una atenció puntual, per després ser reintegrats a la seva colònia. També hi ha una zona per a gates amb cadells molt petits. En aquest cas, es preveuen sempre estades molt breus.