La recollida selectiva porta a porta arriba a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Secomsa i l'Ajuntament del municipi l'implementen des d'aquest mateix dilluns 23 de gener

23 de gener del 2023

L’empresa de Servei Comarcals Mediambientals SA (Secomsa), conjuntament amb l’Ajuntament de l’Hospitalet de l’Infant i Vandellòs, implementa des d'aquest dilluns el servei de recollida selectiva Porta a Porta (PaP) a cinc nuclis del municipi de la Costa Daurada: Masriudoms, Masboquera, Vanessa Park, el barri de Sant Roc de l’Hospitalet de l’Infant i el nucli de Vandellòs.

 

Funcionament del Porta a Porta

El funcionament del servei requereix la participació dels habitants que han de dipositar els residus correctament separats a la porta de casa el dia que toqui la fracció corresponent —orgànica, paper i cartró, envasos, resta, tèxtil sanitari—, segons el calendari establert. En aquest sentit, el vidre se seguirà dipositant als contenidors iglús del carrer.

 

Des de Secomsa s’han proporcionat el material necessari a cada habitatge i establiment, entre ells, cubells multi producte i bosses compostables. Així mateix, també s’està instal·lant un sistema de ganxos amb sensor a les façanes que serviran per a poder identificar cada padró de brossa.

 

Durant les dues primeres setmanes de funcionament, conviuran el nou sistema de recollida amb els contenidors habituals, tot i que més endavant es trauran per tal que únicament funcioni el sistema porta a porta. Cal destacar, però, que cada nucli tindrà una bateria de contenidors d’emergència on es podran portar els residus en casos especials.

 

15 poblacions del Baix Camp funcionen amb el Porta a Porta

Actualment el PAP arriba a un total de 15 poblacions del Baix Camp. Concretament aquest sistema de recollida està implantat a l'Aleixar, l’Albiol, l'Argentera, Almoster, Botarell, Castellvell del Camp, Colldejou, Duesaigües, l’Hospitalet de l’Infant i Vandellòs, Maspujols, Pratdip, Riudecanyes, Riudecols, Vilanova d'Escornalbou, Vinyols i els Arcs.

 

En les pròximes setmanes està previst ampliar el servei a tres municipis de la comarca. És el cas de Prades, Capafonts i La Febró, amb la qual cosa seran un total de 18 municipis aquells que estan adherits al servei durant aquest any 2023.

 

Augment significatiu de la recollida selectiva

El principal objectiu d'aquesta iniciativa és passar del 43% actual al 60% de recollida selectiva el 2030 al Baix Camp. I és que, el gener del 2022 es van incorporar al PaP set pobles més de la comarca. Aquest fet ha permès un augment en la mitjana de la recollida selectiva de totes les poblacions, excepte Reus, de gairebé un 10%.

 

L'any 2021 el Baix Camp es trobava en un 42,04% de recollida selectiva, mentre que l'agost del 2022 la xifra era de 50,96%. Els resultats aconseguits en la recollida selectiva PaP per a cada municipi també han millorat exponencialment. En la majoria dels casos, el total de recollida selectiva l'agost del 2022 es troba entre el 50% i el 70%, mentre que les dades de l'any 2021 es trobaven entre un 30% i un 40%.