1 de 10

La plaça del Mercadal de Reus tornarà a acollir una pista de pàdel

La instal·lació acollirà novament les finals de l'Open Reus Pro Pàdel

per Jordi Olària Gras, 23 de gener de 2023 a les 17:05 |

L'Ajuntament de Reus tornarà a instal·lar una pista de pàdel a la plaça del Mercadal. Un any més, el motiu serà l'organització de l'Open Reus Pro Pàdel, una competició municipal que vol fer bullir l'olla de cara a l'arribada del World Padel Tour. Al torneig s'hi implicaran els clubs i les instal·lacions de la ciutat i comptarà amb activitats paral·leles.

 

Dijous passat es va anunciar la renovació del conveni perquè Reus aculli una prova del World Padel Tour. Com ja va passar l'any passat, des de l'Ajuntament es vol impregnar tota la ciutat d'aquest esport i per això s'hi bolca de manera especial. Per una banda, amb l'aportació de 100.000 euros de pressupost.

 

En segon lloc, també, amb l'organització d'aquest Open Reus Pro Padel. Es tracta d'un campionat d'àmbit local que passarà per totes les instal·lacions de pàdel de la ciutat i que culminarà a la plaça del Mercadal. Se celebrarà entre l'11 de febrer i el 26 de març, amb competicions cada cap de setmana.

 

El Mercadal de Reus tornarà a acollir una pista de pàdel

Els participants es podran inscriure a través del web municipal a totes les proves que vulguin a partir d'aquest dimecres, 25 de gener. Cada cap de setmana es farà una competició diferent, i les parelles guanyadores es classificaran per a les finals. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, l'ha definit com «un esdeveniment d'èxit que l'any passat ens va donar molt bon ambient a la ciutat».

 

Ha reivindicat la capacitat d'organitzar grans esdeveniments que, segons assegura, té la ciutat. Per la seva banda, el regidor d'Esports, Pep Cuerba, ha subratllat la voluntat de potenciar el pàdel a Reus a través de la prova municipal. L'edició de l'any passat va comptar amb 800 participants, una «bona acollida» que ha fet que Reus Esport i Lleure optés per repetir l'experiència.

 

També s'hi tornaran a implicar els clubs Tennis Monterols, Reus Deportiu, Club Natació Reus Ploms i Club Padel Manyanet. Repetiran, igualment, les instal·lacions de Global Pàdel, Winner Sports, Padel Reus, Pàdel x4, Tot Pàdel i Padel Indoor. Global Pàdel acollirà la primera prova els dies 11 i 12 de febrer i el Club Tennis Reus Monterols la segona, el 25 i el 26 de febrer.

 

El Reus Deportiu, el Reus Ploms i el Club Pàdel Manyanet seran els escenaris del tercer cap de setmana, el 4 i el 5 de març. Les diferents instal·lacions de pàdel indoor de la ciutat acolliran la darrera prova els dies 11 i 12 de març. A partir d'aquells dies es passaran a disputar les finals a la pista que s'haurà tornat a instal·lar a la plaça del Mercadal.

 

Acabaran el 26 de març, la vigília de l'arrencada del World Padel Tour. Les parelles guanyadores de cada categoria a cadascuna de les proves es classificaran per les finals, i rebran d'obsequi una entrada d'un dia per al World Padel Tour. L'organització ha decidit incorporar, enguany, una novetat a la competició, la seva versió per a menors d'edat.

 

L'Open Reus Pro Pàdel Kids vol promocionar aquest esport entre les edats infantils i juvenils. Aquest torneig tindrà el mateix format que el sènior i es jugarà el cap de setmana del 4 i 5 de març. L'escenari serà el Club Pàdel Manyanet i les finals es jugaran a la plaça del Mercadal.

 

S'organitzen quatre categories mixtes per acollir infants i joves entre set i disset anys. Aquesta competició local i totes les seves modalitats compten amb l'apadrinament d'Ari Sánchez, esportista reusenca situada entre els millors del món. Aquest dilluns ha agraït a l'Ajuntament que es revalidi l'aposta per aquestes dues competicions.

 

«L'any passat va ser un gran èxit, també la iniciativa del Pro Pàdel», ha afirmat. «Hi vaig ser l'any passat i va ser increïble, he viatjat per moltes ciutats i no n'hi ha cap que faci una cosa així», ha afegit. Ari Sánchez participarà a la prova del World Padel Tour que acollirà la capital del Baix Camp.

 

L'any passat, ella i la seva parella esportiva, Paula Josemaría, van caure a la final davant de Gemma Triay i Alejandra Salazar, les número 1 del rànquing. Sánchez espera «treure'm l'espina que em va quedar i poder guanyar aquest títol, seria un somni per mi», ha explicat.

Participació