Programa d'actes del Carnaval de Reus 2023

Torna la programació completa d'una festa que fa dos anys que no se celebra sencera | El concert de dissabte a la nit s'allargarà fins a la matinada

02 de febrer del 2023

Després de dos anys sense celebrar-se plenament, Carnaval tornarà a Reus amb tot el programa d'actes aquest 2023. Tot i les ganes de recuperar una festa que no se celebra des del 2020 en plenes condicions, enguany s'hi espera menys participació. Algunes colles han optat o s'han vist forçades a aturar-se temporalment, i algunes de les que sí que han tornat, ho han fet amb menys integrants.

 

Pel que fa al programa d'actes, el Carnaval de Reus manté el mateix que el 2020. Se celebrarà entre el 16 de febrer, Dijous Gras, i el Dimecres de Cendra, 22 de febrer. Comptarà amb alguns actes previs i posteriors, i el gruix de la programació recuperarà les activitats que li són pròpies.

 

Els actes previs escalfen l'ambient carnavalesc

—Divendres 10 tindrà lloc el Càsting al Teatre Fortuny a les 21.15 h.

—Diumenge 12 a la plaça del Castell hi haurà Vermut Carnavalero dels 80 a les 12 h a la plaça del Castell.

—Dilluns 13 el Castell del Cambrer acollirà l'exposició dels cartells presentats al concurs d'enguany. S'inaugurarà a les 20.00 h i es podrà visitar fins al 21 de febrer, de dilluns a divendres, de sis de la tarda a nou del vespre.

—Dimecres 15 a les 11 del matí s'inaugurarà al Palau Bofarull la XVIII Mostra Fotogràfica del Carnaval de Reus. L'organitza la Germandat dels Set Pecats Capitals i serà una retrospectiva dels últims vint anys de Carnaval. Es podrà visitar fins al 25 de febrer de dimarts a dissabte d'onze a una i de cinc a vuit, amb l'excepció de dissabte 18 de febrer, que estarà tancada.

—Dimecres 15 a les set de la tarda des del Campanaret sortirà el Ball del Carnestoltes i els Set Pecats.

 

Dijous 16 de febrer, arribada de Carnestoltes LXII

—A les 11.00 h al Mercat Central es podrà degustar botifarra d'ou a partir de les onze del matí per celebrar Dijous Gras.

—A les 20.50 h a la plaça del Mercadal la Germandat dels Set Pecats Capitals farà l'Espargiment de les cendres del Rei Carnestoltes LXI per invocar-ne l'esperit carnavalesc.

—A les 21.00 h a la mateixa plaça del Mercadal es farà l'arribada i pregó Carnestoltes LXII a càrrec de Rebullits Teatre.

—A partir de les 23.00 h les colles que en tenen d'assignades disfressaran les estàtues de la ciutat.

 

La festa de dissabte al Mercadal s'allargarà fins a la matinada

—Divendres 17 a les 18.00 h la Tresca i la Verdesca protagonitzaran el Ball del Moc, l'oferta festiva per la canalla.

—Divendres 17 a les 19.00 h a les Peixateries Velles arrencarà la cercavila del Cantaval.

—Dissabte 18 de 16.00 h a 17.00 h hi haurà la plantada de carrosses per a la Rua de Lluïment, que es farà de 17.00 h a 21.00 h. Les carrosses es plantaran i recorreran els passejos de Misericòrdia, Prim i Sunyer i els carrers al voltant de la zona blava davant de la Biblioteca Central Xavier Amorós.

—Dissabte 18 a les 22.30 h començarà la festa nocturna amb el DJ Aleix Ballester. A les 00.00 h tocarà l'Orquestra Mitjanit i a les 03.00 h està previst que agafi el relleu DJ Ceba fins a les 04.30 h.

 

—Diumenge 19 a les 10.30 h les carrosses es començaran a plantar a l'avinguda de la Salle per començar la Rua Matinal a les 11.15 h. Recorrerà el carrer de Misericòrdia i els ravals de Robuster, de Sant Pere i del Pallol, i els carrers del Doctor Robert de la Selva del Camp i de l'Amargura. Seguirà per l'avinguda de Prat de la Riba i el passeig de Sunyer fins a l'aparcament de la Biblioteca Central.

—Diumenge 19 a les 13.00 h Ball Vermut amb Mano's Rock a l'aparcament de zona blava situat davant de la Biblioteca.

—Diumenge 19 de 18.00 h a 20.00 h el passeig de Mata serà l'escenari de la Batalla de Confeti.

—Diumenge 19 a les 20.30 h Ball de Vespre amb Mano's Rock a la plaça del Mercadal fins als volts de les deu de la nit.

 

Mort, vetlla i crema de Carnestoltes tancaran el Carnaval 2023

—Dilluns 20 a partir de les 09.00 h la plaça del Prim acollirà una nova edició de l'Expo-profit.

—Dilluns 20 a les 23.00 h el Ball de Mascarots omplirà la sala polivalent de la Palma fins a les dues de la matinada amb l'orquestra reusenca de versions Cocktail Tributov. A la mitja part del concert es farà el concurs de disfresses i, si la tradició no falla, morirà el Rei Carnestoltes LXII. Per entrar al Ball caldrà una invitació que es podrà recollir a la seu de l'Institut Municipal Reus Cultura durant el mateix dilluns.

 

—Dimarts 21 a les 18.00 h hi haurà el cap de dol i la vetlla de sa majestat al Centre Cultural El Castell.

—Dimarts 21 a les 19.00 h la Germandat dels Set Pecats Capitals començarà, des del Campanaret, la professió solemne per acabar amb l'acte de comiat i extremunció de Carnestoltes XLII.

—Dimarts 21 a les 20.00 h des del Castell sortirà la rua mortuòria que acabarà a la plaça del Mercadal, on es cremarà el cos del monarca. En algun moment durant el recorregut, si la tradició es manté, el Ball de Diables de Reus assaltarà la comitiva per robar el Braç Incorrupte de Carnestoltes.

 

—Dimecres 22 a les 19.00 h el Ball de la Quaresma i de les Set Virtuts sortirà del Campanaret. Acabarà a dos quarts de nou a les Peixateries Velles, on es descobrirà la imatge de la Vella Quaresma.

—Dimecres 22 a les 20.00 h, Cercavila del Braç Incorrupte des del carrer de Llovera fins a la plaça del Mercadal, on es cremarà.