Troben a la costa de Tarragona un 'centre logístic' de distribució de droga a Europa

La Policia Naciona ha detingut cinc persones com a suposats membres d'una organització criminal

Agents de la Guàrdia Civil davant de les narcollanxes intervingudes a la costa tarragonina i ebrenca, que estan sota la seua custòdia al port de Tarragona
Agents de la Guàrdia Civil davant de les narcollanxes intervingudes a la costa tarragonina i ebrenca, que estan sota la seua custòdia al port de Tarragona | ACN
09 de febrer del 2023
Actualitzat el 15 de febrer a les 12:22h

La Policia Nacional ha detingut cinc persones com a suposats integrants d'una organització criminal dedicada al tràfic internacional d'haixix. Segons ha explicat el cos policial en un comunicat, els arrestats transportaven la droga fins a la costa de Tarragona des d'on es distribuïa a diferents punts del país i altres països de la Unió Europea. Durant la investigació, que s'ha dividit en dues fases, s'han intervingut 4.041 quilos d'haixix.

 

Els investigadors van determinar que l'organització criminal tenia el seu centre d'operacions a la província de Tarragona, tot i que disposaven de logística i contactes al Marroc, des d'on introduïen grans quantitats de substàncies estupefaents. El transport es feia amb potents embarcacions semirígides, que feien el viatge entre la costa nord-africana i la costa tarragonina.

 

La investigació del cas va iniciar el maig de 2022 i va permetre, al principi, comprovar la realitat de l'activitat delictiva dels diferents integrants de l'organització, així com la seva identificació i la determinació dels diferents rols i lideratges que exercien en la xarxa criminal.

 

La primera fase va permetre la detenció d'un dels components de l'organització

La primera detenció d'un dels integrants de l'organització es va produir el passat mes de novembre a la província de Girona. L'arrest va tenir lloc quan aquesta persona es dirigia cap al nord per l'autopista AP-7 en una furgoneta amb matrícula francesa.

 

En aquesta furgoneta, el detingut transportava una important quantitat d'haixix, concretament 436 quilograms, distribuïts en onze fardells i mig.

 

Segona fase: desembarcament d'haixix

El desenvolupament de la investigació va portar a concloure que la primera setmana del mes de gener l'organització podria intentar introduir una gran quantitat de substàncies estupefaents a Espanya, utilitzant una 'narcollanxa'. El passat 5 de gener, els investigadors van observar que algun dels integrants de l'organització van omplir una furgoneta amb bidons de combustible adquirits en diferents gasolineres de la zona del Vendrell.

 

Els investigadors van preparar un dispositiu amb el qual van centrar l'activitat dels seus integrants en una zona molt pròxima a la platja del Creixell. Durant l'operatiu policial es va detectar un vehicle 'llançadora' que escortava una furgoneta, arribant a disparar contra els agents i a colpejar amb la furgoneta els vehicles policials.

 

Finalment, es va poder interceptar a la furgoneta i es va detenir a un dels seus ocupants a l'autopista C-32, direcció Barcelona, trobant en el seu interior un total de 102 fardells d'arpillera que contenien un total de 3.605 quilograms d'haixix. Posteriorment, els agents van detenir tres persones, com a suposat integrants de l'organització.