Diverses denúncies a les Terres de l'Ebre per la recol·lecció il·legal de llentiscle

El Seprona tramita diverses denúncies per la recol·lecció de més de mitja tona de llentiscle al Perelló i l'Ampolla

Part del llentiscle interceptat per Agents del SEPRONA a L'Ampolla i  El Perelló
Part del llentiscle interceptat per Agents del SEPRONA a L'Ampolla i El Perelló | Guàrdia Civil
13 de febrer del 2023
Actualitzat el 15 de febrer a les 16:33h

El Seprona de la Guàrdia Civil tramita diverses denúncies per la recol·lecció de més de mitja tona de llentiscle sense autorització administrativa als termes municipals del Perelló i l'Ampolla. El comunicat policial no concreta ni el nombre de denúncies ni de persones implicades, que serien «diverses», però assenyala que va ser fruit de dos operatius, un a cada municipi.

 

Segons han recordat des de la Benemèrita, aquestes accions provoquen «abundants prejudicis» als espais rurals on creix aquest arbust i recorden que la seva recol·lecció irregular preocupa a administracions locals, propietaris i societat en general.

 

Increment en la recol·lecció de brots de llentiscle a la demarcació de Tarragona

Segons l'institut armat, durant els últims mesos s'està produint un increment de la recol·lecció de brots de llentiscle de forma «indiscriminada» a diversos punts de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. El Seprona ha assegurat que, davant d'això, ha orientat bona part dels seus serveis a controlar aquesta activitat.

 

En aquest sentit, han apuntat que l'objectiu és evitar el deteriorament dels ecosistemes, atès que la manca d'aquest arbust suposa una «compactació indeguda del terreny amb pèrdua de nutrients» i també provoca que la terra no dreni com caldria, accelerant l'erosió.