L'IPC retrocedeix tres dècimes al gener a la província de Tarragona

Els preus de l'alimentació i les begudes s'han encarit un 16% mentre que els subministraments de llum i gas s'han abaratit un 8,7%

La inflació en el preu dels aliments a la província de Tarragona s'enfila fins al 16%.
La inflació en el preu dels aliments a la província de Tarragona s'enfila fins al 16%. | ACN
TarragonaDigital
15 de febrer del 2023
Actualitzat a la 13:14h
L'IPC interanual s'ha reduït un 0,3% aquest mes de gener respecte del desembre passat i la inflació al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre se situa en el 5,2%, lleugerament per sota de la de final d'any. Segons les dades que ha publicat aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística (INE), han tornat a retrocedir els preus en capítols essencials com l'electricitat i el gas, amb un important 8,7%, així com el vestit i calçat amb un 5,1%.

Aquest abaratiment contraresta l'augment de la inflació en l'alimentació, que és ja del 16%. També els mobles i productes de la llar (9,3%) i les begudes alcohòliques (8%) s'han encarit. El transport (6,2%) l'hostaleria (6,4), oci i cultura (3,4%) són altres dels sectors amb preus a l'alça.
 

L'IPC repunta una dècima a Catalunya

Pel que fa a Catalunya, l'IPC ha repuntat una dècima al gener, fins al 5,3%, en comparació amb el desembre (5,2%). D'aquesta manera, l'indicador ha tornat a enfilar-se lleugerament després de cinc mesos consecutius de baixades.

La pujada ha arribat en el primer mes en vigor de la rebaixa de l'IVA dels aliments bàsics i ha coincidit, també, amb la retirada del descompte als carburants. Els aliments sí que han moderat el preu respecte del desembre, dues dècimes, però han continuat disparats respecte fa un any (13,2%).

Al conjunt de l'Estat, la variació anual de l'IPC s'ha situat en el 5,9%, dues dècimes més que al desembre i una dècima per sobre de l'indicador avançat. En relació amb el mes de desembre, el descens més destacat de preus s'ha registrat en la roba i el calçat, amb un 10% menys.