Arrenca el Carnaval de Reus amb l'arribada de la reina Carnestoltes LXII

L'espectacle teatral del pregó s'ha ambientat en un 'talent show'

L'arribada i el pregó de Carnestoltes enceten el gruix principal dels actes a Reus
L'arribada i el pregó de Carnestoltes enceten el gruix principal dels actes a Reus | Jordi Olària Gras
16 de febrer del 2023
Actualitzat el 17 de febrer a les 6:57h
Carnaval ha tornat a Reus a ritme de la xaranga Bufacanyes. Ho ha fet, també, de sa majestat Carnestoltes LXII, enguany encarnat per una reina. L'espectacle d'arribada, a càrrec de Rebullits Teatre, s'ha ambientat en un 'talent show' televisiu.

Anomenat OperacióCarni ha parodiat l'Operació Paki de Canal Reus TV, programa que buscava talent musical entre el jovent reusenc. Durant la presentació del jurat i de les candidates s'han fet referències recurrents a la rivalitat entre Reus i Tarragona. Malgrat algun problema tècnic, l'espectacle teatral ha acabat escollint guanyadora del concurs la reinaCarnestoltes.
 

El pregó repassa l'actualitat reusenca

Sa majestat ha pujat al balcó de l'Ajuntament per pronunciar el pregó, que ha repassat alguns dels temes de l'actualitat local. L'ha encapçalat l'adéu de Carles Pellicer com a alcalde, destacant que, probablement, serà una dona qui lideri el pròxim govern municipal. També s'han abordat projectes urbanístics, com el de l'antiga Hispània i l'alta contaminació detectada al subsòl. 

En la mateixa línia, la reina ha reclamat que els carrils bici "a algun lloc vagin a parar". No s'ha descuidat de la situació del Bràvium i la postura de l'Arquebisbat pel que fa a l'antic Centre Catòlic. També hi ha hagut lloc per a la crítica sobre Carnaval mateix. 

Per una banda, recordant que, els darrers anys, el concurs del cartell l'ha guanyat el mateix autor. Per una altra, subratllant la falta d'implicació de les colles, precisament, en l'espectacle de l'arribada, a càrrec de Rebullits Teatre les darreres edicions. Finalment, també, s'ha mencionat el canvi de model de carrosses que fa anys que s'ha d'implantar. 
 

Arrenquen els actes principals del Carnaval de Reus

L'arribada l'havia precedit l'espargiment de les cendres del darrer rei Carnestoltes. L'acte, solemne, és obra de la Germandat dels Set Pecats Capitals. I si l'espectacle ha començat amb cendra, el final l'ha posat la pirotècnia. 

Aquesta mateixa nit les colles disfressaran les estàtues de Reus per fer evident a la ciutadania que, fins dimecres, és Carnaval. Aquest mateix divendres hi haurà el Cantaval, que començarà a les set de la tarda a les Peixateries Velles. El cap de setmana el protagonitzaran les rues de Lluïment, Matinal i la Batalla de Confeti.