Les estàtues de Reus ja esperen les rues de Carnaval

Les colles han distressat les figures aquesta nit amb la intenció que la ciutat s'impregni d'aquesta festa

Les colles de Carnaval de Reus disfressen les estàtues per donar el tret de sortida de Carnaval
Les colles de Carnaval de Reus disfressen les estàtues per donar el tret de sortida de Carnaval | Jordi Olària Gras
17 de febrer de 2023, 10:35
Actualitzat: 11:39h
Com marca la tradició, i el programa d'actes, les estàtues de Reus s'han despertat disfressades aquest divendres. El dijous de Carnaval es fa l'arribada i el pregó de Carnestoltes, enguany en format de 'talent show' televisiu i amb la rebuda d'una reina Carnestoltes. La mateixa nit, després de l'espectacle, les colles els posen a les estàtues de la ciutat la disfressa que portaran a les rues del cap de setmana.

Durant la presentació d'aquesta edició de la festa ja es va apuntar que hi hauria menys participació en les rues. Una davallada que també s'ha notat pel que fa a les estàtues, en algunes que, tot i haver-se disfressat fins al 2020, enguany no ho han fet. Sí que han tornat a tenir disfressa les de la plaça de les Basses, com també la del General Prim.
 

El general Prim vestit com a músic de la Fanfàrria que va cloure els Jocs Olímpics de Barcelona Foto: Jordi Olària Gras


A la plaça que tornarà a acollir l'Expoprofit s'hi ha rememorat la fanfàrria olímpica de Carlos Santos. Pensada per la recuperació del Carnaval de l'any passat, que a Reus no es va fer, la colla vol commemorar els 30 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. Al cap del cavall s'hi ha col·locat un vaixell, emulant també aquella clausura, i sobre el vaixell, el Cobi.

Un homenatge que també s'ha portat a l'actualitat amb una bafarada que acomiada Carles Pellicer, que enguany viurà el seu últim Carnaval com a alcalde de Reus. El Nen de les Oques, que dona nom a la plaça, també s'ha despertat disfressat.
 

El Nen de les Oques ha tornat a disfressar-se per Carnaval Foto: Jordi Olària Gras


En aquest cas, commemorant els 40 anys d'història de la Fil i Agulla, la colla que la disfressa. És una de les històriques del Carnaval de Reus, i va néixer durant els primers anys de la recuperació de la festa a la ciutat. Una altra de les estàtues disfressades ha sigut la del pintor Fortuny, coneguda com el Condessito.
 

El Condessito de Reus disfressat de rata o ratolí amb motiu de Carnaval Foto: Jordi Olària Gras