1 de 10
ESGLÉSIA

El mossèn acusat d'abusos torna a exercir a l'Arquebisbat de Tarragona

Torna a fer de docent a l'Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós i a celebrar missa a les parròquies de Sant Pere i Sant Pau i de Sant Fructuós

Mossèn Manuel Fuentes en una conferència de l'Arquebisbat de Tarragona. | ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 23 de febrer de 2023 a les 12:34 |
El mossèn Manuel Fuentes, acusat de suposats abusos sexuals a dues persones, una de les quals menor d'edat, torna a exercir com a professor a l'Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós (ISCR) des d'aquest mes de febrer, segons ha avançat l'ACN. També és el capellà adscrit de les parròquies de Sant Pere i Sant Pau i de Sant Fructuós, a Tarragona, on celebra missa.

L'Arquebisbat de Tarragona ha assenyalat que "ajuda" al mossèn titular i que en cap cas es fa càrrec de la part "administrativa". La institució eclesiàstica li va imposar la prohibició de l'exercici públic del ministeri presbiteral i de la docència eclesiàstica durant un any i la de tenir cap responsabilitat pastoral en una parròquia o organisme diocesà durant 15 anys.


Segons ha pogut confirmar l'ACN, després d'haver estat apartat durant un any de la docència eclesiàstica i de l'exercici públic del ministeri presbiteral, Fuentes imparteix l'assignatura 'Història de l'Església' a l'ISCR, la institució acadèmica de l'Arxidiòcesi de Tarragona.

El capellà també fa missa en dues parròquies de Tarragona, tot i que "no té les funcions d'un rector", ha insistit l'arxidiòcesi. El comunicat emès per l'Arquebisbat quan es van destapar els casos assegurava que "només podrà ser nomenat adscrit en una parròquia, comunitat o organisme diocesà amb la prohibició expressa d'estar amb menors d'edat sense la presència d'un adult".

 

Cas arxivat

A més d'aquestes sancions, l'Arquebisbat de Tarragona va portar un dels casos a Fiscalia. En aquest sentit, l'Arquebisbat ha assegurat l'ACN que s'estan seguint "punt per punt" les penes que se li van imposar. Pel que fa al cas que es va portar als jutjats, Fiscalia va arxivar-lo perquè hauria prescrit.

Els fets es remunten a l'any 2000 quan, suposadament, el mossèn va abusar d'un noi de 18 anys en una sortida lúdica a Santes Creus. Mentre l'Arxidiòcesi investigava aquests fets, va sortir un altre cas a un menor d'edat que finalment l'Arquebisbat va portar a Fiscalia i pel qual va ser apartat de les seves funcions.


Quan va ser relegat, Fuentes era responsable de l'arxiu de l'Arquebisbat de Tarragona, a més de rector de la Selva del Camp, Almoster i l'Albiol. Anteriorment, s'havia fet càrrec de les parròquies de Valldossera, Querol i Esblada.
Participació