«Amazon ens ha fet treballar dissabtes, diumenges i festius i després ha decidit marxar»

Els representants sindicals del centre logístic de Constantí demanaran indemnitzacions de 39 dies per any treballat i la possibilitat que els treballadors siguin reubicats en altres centres

Amazon ha prescindit dels servei del centre logístic gestionat per Kuehne+Nagel de Constantí.
Amazon ha prescindit dels servei del centre logístic gestionat per Kuehne+Nagel de Constantí. | Europa Press
23 de febrer del 2023
Actualitzat a les 18:20h
Aquests dijous s'ha conegut el tancament d'un centre logístic d'Amazon a Constantí, gestionat per una empresa subcontractada Kuehne+Nagel, en què actualment treballant unes 150 persones. Ara, els representants dels treballadors estan a l'espera de la constitució de la mesa negociadora amb l'empresa.

El secretari del comitè d'empresa, José Orellana, ha explicat que la passada setmana els van notificar oficialment que la multinacional nord-americana prescindia dels seus serveis. Amazon és l'únic client de Kuehne+Nagel, a qui li fa serveis de logística —recepció de comandes, preparació i enviament— en dues naus que sumen uns 40.000 metres quadrats.

Davant la decisió d'Amazon, Kuehne Nagel acomiadarà tots els seus treballadors, uns 140 per cessament de l'activitat. Els acomiadaments també afectaran una vintena d'empleats que estan subcontractats a l'empresa CTC, ha concretat Orellana. El comitè d'empresa començarà a negociar dimarts vinent les condicions dels acomiadaments.

"Esperem que l'empresa estigui oberta a negociar i fer bons pactes, sabem que és molt difícil reubicar el personal perquè els dos centres de Barcelona estan baixant la producció", ha manifestat el representant de la plantilla.
 

"Amazon està destruint llocs de feina directes i indirectes"

Orellana ha afirmat que demanaran indemnitzacions de 39 dies per any treballat i la possibilitat que els treballadors siguin reubicats en altres centres que té la companyia a Espanya, com els de Barcelona, Saragossa, Madrid o Sevilla. A la vegada, ha carregat contra Amazon i les seves polítiques laborals.

"Està destruint llocs de feina directes i indirectes, destrueix més dels que crea realment; ens han fet treballar dissabtes i diumenges, festius perquè el client es quedi i després ha decidit marxar, les condicions laborals d'Amazon són molt precàries", ha denunciat.

Preguntat sobre les declaracions fetes per l'alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, en què afirma que han mantingut converses informals amb altres clients, Orellana ha assegurat que ningú s'ha posat en contacte amb ells i que per ara no han rebut cap oferta.