1 de 10
Méteo

Arriba el fred polar a Tarragona: on i quan podria nevar

A partir de diumenge a la tarda es desplomen les temperatures i la neu podria arribar a veure's a la costa

Les temperatures es desplomaran a partir d'aquesta tarda. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Tarragona | 26 de febrer de 2023 a les 11:28 |
L'hivern torna a demostrar que encara és entre nosaltres i ho fa amb l'arribada d'una nova situació que ens portarà molt fred i, possiblement, neu a cotes molt baixes a la demarcació de Tarragona

Després d'un dissabte força plaent, tot i que ja amb temperatures lleugerament més baixes, el Sol s'ha deixat veure durant gran part de la jornada de diumenge, tot i que per últim cop en uns dies.

 
El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès diversos avisos per aquest canvi de temps que afectarà tot Catalunya. A partir de diumenge la tarda el temps canviarà radicalment a causa d'una borrasca mediterrània que anirà acompanyada de molta inestabilitat, amb pluges, i especialment amb una entrada d'aire polar que desplomarà els termòmetres.

La nit de diumenge a dilluns, inici del canvi de temps

Protecció Civil ja ha activat el Pla NEUCAT i el Servei Meteorològic de Catalunya i l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), l'avís groc per risc de nevades que puguin deixar més de dos centímetres de gruix.


El Meteocat ha actualitzat els avisos per les pròximes hores i ja apunta que a partir de la tarda de diumenge la cota de neu es podria situar a nivell de mar.

A la demarcació de Tarragona, l'Alt Camp, el Baix Penedès, la zona nord del Tarragonès, el Priorat, Baix Ebre, sud de la Ribera d'Ebre i punts del Montsià compten amb avisos per possibles nevades, una situació que dilluns al matí es repetiria.
 
Localment, es podria acumular més de 2 centímetres de neu, especialment per sobre dels 400 metres, mentre que la nevada a cota zero seria bàsicament anecdòtica.

Els termòmetres es desplomen i arriba la neu a Tarragona

Sigui com sigui, les pluges aniran entrant des de Barcelona, on allí sí que s'espera que la nevada deixi imatges de postal, i després aniran arribant al nord de la demarcació de Tarragona.

Tot això anirà acompanyat d'un descens de les temperatures més que notable. De fet, podria ser que els termòmetres no superessin ni els 5 graus a la demarcació de Tarragona durant la jornada de dilluns, així que no oblideu guants i bufanda!

Aquesta situació de fred molt intens es mantindrà durant la jornada de dilluns, mentre que dimarts la temperatura s'anirà recuperant una mica. A partir de dimecres i dijous, les temperatures màximes ja seran més elevades, malgrat que quan s'amagui el Sol el fred es farà notar.

Pel que fa la neu, a Tarragona es podria deixar veure la matinada de diumenge a dilluns i durant el matí de dilluns, però tot apunta que seria molt anecdòtica. Dimarts la pluja també podria fer acte de presència en punts com l'Alt Camp o el Baix Penedès, així que no oblideu el paraigua. 
 
Arxivat a:
Meteorologia, méteo
Participació