L'Eldense goleja al Nàstic i sacseja el projecte grana

Els grana perden (0-4) contra el líder Eldense i provoquen una derrota històrica a la categoria de bronze. Iñaki Alonso (entrenador) i David Comamala (director esportiu), destituïts

El Nàstic ha patit la tercera derrota consecutiva i ha provocat un terratrèmol a la Budallera
El Nàstic ha patit la tercera derrota consecutiva i ha provocat un terratrèmol a la Budallera | Club Gimnàstic
26 de febrer del 2023
Actualitzat a les 16:36h
El Nàstic de Tarragona viu els moments més negres de la seva història recent després de la golejada encaixada (0-4) davant l'Eldense. Una derrota que ha provocat que l'entrenador Iñaki Alonso i el director esportiu David Comamala hagin estat destituïts fulminantment pel Consell d'Administració. Aquesta derrota, la desena de la temporada, deixa l'equip en una situació crítica després de tres ensopegades consecutives.
 

Quan s'està de pega, amb tot s'ensopega

La derrota dels grana davant el líder Eldense no pot tenir cap excusa possible: una golejada per 0 a 4 davant el teu públic no hi ha per on agafar-la. L'equip saltava a la gespa i gaudia de la primera ocasió clara per avançar-se, però Guillermo perdonava inexplicablement a un parell de metres de la línia de gol. Els tarragonins fallaven en plena dinàmica negativa i els alacantins, que estan quallant una magnífica temporada, han demostrat perquè són líders.

Aprofitant que el Nàstic jugava momentàniament amb un home menys per la lesió de Pablo Fernández, ManuNieto no perdonava una gran centrada d'Álex Martínez per superar Manu Garcia en el minut 23. Els valencians podrien haver marxat al vestidor amb 0 a 2, però JuantoOrtuñono definia amb correcció en els darrers del primer temps. Els nervis, dins i fora de la gespa, anaven a més davant un Eldense sòlid que gaudeix de la confiança que donen els resultats.
 

Festival alacantí

Una segona jugada després d'un llançament de cantonada acabava amb Nietomarcant el segon gol del matx en el minut 53. Per acabar de rematar un Nàstic tocat, Pedro del Campo veia la segona targeta groga en el minut 67 quan just anava a ser substituït per deixar el seu equip amb deu fins al final. Amb un home més i guanyant per 0-2, l'Eldense ha fet llenya de l'arbre caigut.
 
Joel Jorquerafeia el 0 a 3 en el minut 81 aprofitant una jugada individual de Xavi Estacio i Cristian López marcava un golàs en el minut 85 enviant l'esfèric a prop de l'escaire esquerre de la porteria tarragonina. El quasi buit Nou Estadi Costa Daurada s'aixecava i ovacionava la diana alacantina mostrant així elegància per una gran diana i malestar pel pèssim rendiment del seu equip.

Una derrota que treu els colors del Nàstic i que treu la feina a Iñaki Alonso i David Comamala. El Consell d'Administració grana ha destituït els dos caps visibles del projecte i enceta una nova etapa on l'equip sembla abocat a lluitar per evitar el descens. Diumenge vinent a les 12.00 hores i contra la Real Sociedad B s'encetarà una nova etapa a can Nàstic. Una més per evitar un desastre de dimensió majúscula: un descens a Segona RFEF.

FITXA TÈCNICA
Gimnàstic

Manu, Tirlea (Robert 83'), Trilles, MontesArce, Oriol, Montalvo, Del Campo, Nil (Escudero 46'), Marc Fernández (Gorostidi 70'), Pablo Fernández (Rey 24') i Guillermo (Álvarez 83')
Eldense
Vallejo, Abad, González (Pajarero 75'), Hernández, Martínez, Capó, Ortuño (Bernal 75'), Carnicer (Jorquera 56'), Montes (Estacio 59'), Nieto i Juanto (López 75')
Gols
0-1 / Nieto (23')
0-2 / Nieto (53')
0-3 / Jorquera (81')
0-4 / López (84')
Targetes grogues
Per al local Del Campo (2' i 67') i per als visitants González (26'), Hernández (72') i Ortuño (74')
Targetes vermelles
Per al local Del Campo (67')
Àrbitre
José David Martínez, del comitè territorial murcià
Incidències
Matx de la jornada 25 del grup II de Primera RFEF disputat al Nou Estadi Costa Daurada amb 3.078 espectadors