1 de 10
Méteo

La neu arriba a cotes baixes del Baix Camp amb flocs a Reus i altres municipis

S'han vist caure flocs a diferents llocs on no és habitual que nevi, i en alguns ha agafat prou per emblanquinar alguna superfície

Els flocs que han caigut a primera hora del matí han emblanquinat alguns punts poc habituals de la comarca | Cedida
per Jordi Olària Gras, Reus | 27 de febrer de 2023 a les 10:00 |
La neu ha arribat a cotes baixes de la regió de Tarragona, i el Baix Camp no n'ha sigut una excepció. L'onada de fred polar que s'havia anunciat ha acabat arribant arreu de Catalunya, de fet. A casa nostra són força els municipis on aquest dilluns, 27 de febrer, han caigut flocs de neu, i no només en zones de muntanya.S'ha activat el Pla NeuCat en alerta per possibles afectacions, i a diverses zones s'han despertat amb el paisatge emblanquinat. Al Baix Camp ho ha fet en llocs on no és habitual, i tot i que no s'ha tractat d'una gran nevada, sí que s'han vist imatges curioses. Més enllà de llocs on és més usual, com les Muntanyes de Prades, alguns punts més pròxims a la costa també han vist com s'emblanquinaven una mica algunes plantes o mobiliari exterior.

És l'exemple d'Almoster, on aquest matí ha nevat prou perquè acabés agafant una mica, com n'és testimoni aquesta taula de jardí. A la Selva del Camp també hi ha testimonis que la neu ha agafat a primera hora del matí. Com es veu en aquest vídeo, ha deixat una capa emblanquinada sobre el sostre dels cotxes que eren al carrer.

 

Fins i tot a Reus han caigut alguns flocs, que no han arribat a agafar gaire, almenys durant la primera part del matí. Sí que s'ha acumulat en algun punt concret, com en aquesta barbacana del centre de la ciutat (imatge a continuació). No ha sigut, però, l'únic lloc on s'ha vist caure.
 

Una barbacana de Reus nevada, amb el campanar de la Prioral al fons Foto: Cedida


I si a la imatge anterior es veia el campanar de la Prioral de teló de fons, a les xarxes es poden trobar fotos i vídeos amb els flocs que han caigut just a sota, al carrer Major.
 
A les entrades de la ciutat, que queden més a la intempèrie perquè no estan envoltades d'edificis, també s'han vist caure flocs de neu des de primera hora del matí. La mateixa imatge que s'ha recollit en barris de la zona nord, com el Niloga.
 

Aquestes imatges s'han repetit a altres punts de la ciutat i de la regió de Tarragona.
 
Participació