La neu arriba a cotes baixes del Baix Camp amb flocs a Reus i altres municipis

S'han vist caure flocs a diferents llocs on no és habitual que nevi, i en alguns ha agafat prou per emblanquinar alguna superfície

Els flocs que han caigut a primera hora del matí han emblanquinat alguns punts poc habituals de la comarca
Els flocs que han caigut a primera hora del matí han emblanquinat alguns punts poc habituals de la comarca | Cedida
27 de febrer del 2023
Actualitzat a les 10:17h
La neu ha arribat a cotes baixes de la regió de Tarragona, i el Baix Camp no n'ha sigut una excepció. L'onada de fred polar que s'havia anunciat ha acabat arribant arreu de Catalunya, de fet. A casa nostra són força els municipis on aquest dilluns, 27 de febrer, han caigut flocs de neu, i no només en zones de muntanya.

S'ha activat el Pla NeuCat en alerta per possibles afectacions, i a diverses zones s'han despertat amb el paisatge emblanquinat. Al Baix Camp ho ha fet en llocs on no és habitual, i tot i que no s'ha tractat d'una gran nevada, sí que s'han vist imatges curioses. Més enllà de llocs on és més usual, com les Muntanyes de Prades, alguns punts més pròxims a la costa també han vist com s'emblanquinaven una mica algunes plantes o mobiliari exterior.

És l'exemple d'Almoster, on aquest matí ha nevat prou perquè acabés agafant una mica, com n'és testimoni aquesta taula de jardí. A la Selva del Camp també hi ha testimonis que la neu ha agafat a primera hora del matí. Com es veu en aquest vídeo, ha deixat una capa emblanquinada sobre el sostre dels cotxes que eren al carrer.
 
Fins i tot a Reus han caigut alguns flocs, que no han arribat a agafar gaire, almenys durant la primera part del matí. Sí que s'ha acumulat en algun punt concret, com en aquesta barbacana del centre de la ciutat (imatge a continuació). No ha sigut, però, l'únic lloc on s'ha vist caure.
 

Una barbacana de Reus nevada, amb el campanar de la Prioral al fons Foto: Cedida


I si a la imatge anterior es veia el campanar de la Prioral de teló de fons, a les xarxes es poden trobar fotos i vídeos amb els flocs que han caigut just a sota, al carrer Major.