Les escoles públiques de Reus es reivindiquen amb una cançó

Docents i alumnes protagonitzen un videoclip que canta les bondats de la xarxa escolar pública de Reus

06 de març del 2023
Actualitzat a les 11:13h
Engeguen una campanya rievindicativa coincidint amb el període de preinscripció escolar
Engeguen una campanya rievindicativa coincidint amb el període de preinscripció escolar | Xarxa d'Escoles Públiques de Reus
La xarxa d'escoles públiques de Reus es reivindica amb una cançó que han fet pública aquest dilluns. Amb un videoclip inclòs, la campanya vol servir per destacar els actius dels centres educatius públics de Reus de cara al període de preinscripció que ara s'obre. La peça éss obra de Fito Luri i la imatge de la campanya d'Alina Ballester.



El títol és prou clar, Som escola pública, i al videoclip la canten alumnes de diferents col·legis de Reus i alguns professors, a més de Fito Luri. Amb la plaça del Castell, la del Mercadal i les Peixateries Velles com a escenaris, es vol convidar les famílies "a descobrir les escoles públiques de la ciutat", segons expliquen des de la xarxa a través d'un comunicat. Un dels elements que es destaca és la diversitat que hi ha entre l'alumnat, reflex de la mateixa societat reusenca.

Una idea que reforcen versos com "(l'escola pública) que et fa millor, molt més divers, on pots ser tal com ets". També se subratlla que "si vius a Reus tens molta sort, formem part del teu entorn". La cançó comença amb força, definint les escoles públiques com llocs on "flotaràs com un estel en un espai ple de valors".

La cançó es va enregistrar als Bucs de la Palma de Reus cantada per alumnes i professors dels centres educatius. Segons destaquen des de la xarxa, "un treball creat i executat des de la mateixa ciutat i a la mateixa ciutat, fent valdre la capacitat local i del territori".