Un sindicat protesta a la refineria de Repsol per denunciar «problemes de seguretat»

El sindicat STR ha protestat a les portes de la refineria de Repsol a Tarragona per denunciar "problemes de seguretat" i "saturació de la plantilla"

La manifestació dels treballadors de Repsol s'ha fet aquest matí davant la refineria.
La manifestació dels treballadors de Repsol s'ha fet aquest matí davant la refineria. | Cedida
06 de març del 2023
Actualitzat a les 12:02h
Una cinquantena de treballadors, convocats pel STR, s'han manifestat aquest matí davant dels accessos de la refineria de Repsol a Tarragona. Els manifestants denuncien la manca de personal per cobrir el lloc de Cap d'Equip de la Lluita Contra Incendis a les instal·lacions del polígon sud i Pantalà de la multinacional, segons ha explicat el sindicat en un comunicat.

El text explica que "segons el Pla d'Autoprotecció (PAU), el titular d'aquesta posició és l'encarregat de primera instància d'emprendre tota l'organització de l'emergència i prendre les decisions tant per a la protecció de les instal·lacions com les de l'entorn". Així mateix, denuncien que la plantilla "està saturada".

En aquest sentit, afirmen que "afegir que els treballadors han acumulat més de 45 jornades a 12 hores durant els últims mesos, esgotant la plantilla i saturant la disponibilitat de cobertura per a tot l'any 2023".

Davant d'aquesta situació, asseguren que "la companyia ha proposat contractar personal extern per suplir temporalment la manca del propi, un fet que és inquietant a causa de la manca de coneixements específics sobre el Pla d'Emergència i les instal·lacions".
 

Demanen que l'empresa arregli "aquesta situació preocupant"

El secretari de comunicació del STR, Jordi Margalef, ha afirmat que "els plans d'autoprotecció formen part del sistema nacional de protecció civil des de l'any 2015, estan aprovats per l'administració i són obligats compliment".

En aquest sentit, ha afegit que "també hem rebut desenes de queixes per part dels treballadors sobre la precarietat i les condicions de les pràctiques contra incendis que l'empresa realitza a Botarell".

El sindicat, després de les negatives rebudes sobre les seves propostes de millora, ha decidit convocar aquesta concentració com a protesta, demanant a l'empresa que arregli aquesta "situació preocupant".

Així mateix, el sindicat ha anunciat també que interposarà una denúncia davant les autoritats competents.