1 de 10
Societat

Alliberen un exemplar d'astor a Banyeres per reivindicar el valor de la riera de la Bisbal

El GEPEC remarca que és una «zona estratègica pel que fa a la fauna i la flora del territori»

L'astor que s'ha alliberat a Banyeres del Penedès. | ACN / Neus Bertola
per Redacció/ ACN, Baix Penedès | 6 de març de 2023 a les 14:06 |
El GEPEC ha alliberat aquest dilluns 6 de març un exemplar d'astor a Banyeres del Penedès, amb la intenció de reivindicar el valor de la riera de la Bisbal, el principal curs fluvial de la comarca. Des del grup ecologista han remarcat que aquesta riera és una "zona estratègica pel que fa a la fauna i la flora del territori", però que està "poc valorada", en paraules del tècnic del GEPEC Xavier Pedro.

"Hem d'entendre que la riera de la Bisbal és refugi i aliment per a una gran quantitat d'espècies de fauna i de flora", ha detallat Pedro. Des del GEPEC lamenten l'estat "degradat" en què es troba el principal curs fluvial de la comarca. L'ocell ha estat posat en llibertat després d'estar ingressat durant més d'un any en un centre de recuperació a Lleida.


Es tracta d'una femella jove que l'any passat va patir un trauma a l'ala esquerra. Des del grup ecologista esperen que acabi fent el niu a la zona, o en llocs pròxims com les muntanyes de Montmell, el Massís de Bonastre o el parc natural del Foix, ajudant a la colonització de l'espècie al territori. 

L'ocell ha estat alliberat en el marc del projecte 'Salut i Natura' amb el qual es vol fomentar el voluntariat inclusiu. Per això han comptat amb la col·laboració dels usuaris de la Fundació Santa Teresa del Vendrell. Des de fa tres setmanes, un total de set persones amb diversitat funcional treballen en la renaturalització i difusió de l'entorn de la riera.


 
Participació