​El Pacte del Penedès Marítim avisa que col·lapsaran Barcelona si no s'allibera la C-32

Un cop refusada l’esmena presentada als pressupostos, el territori demana solucions

Peatge de la C-32 sud.
Peatge de la C-32 sud. | ACN
06 de març del 2023
Actualitzat a les 16:03h
Els integrants del Pacte del Penedès Marítim han avisat que portaran les mobilitzacions a Barcelona després que al debat dels pressupostos s’hagi rebutjat l’esmena que demanava ampliar la partida per alliberar la C-32. Des del territori demanen “solucions” al Govern. En cas contrari, preveuen fer una protesta el pròxim dimecres 29 de març a les rondes de Barcelona, que acabarà al davant del Parlament.
 
Els ajuntaments, sindicats, patronals i diferents sectors que formen part del pacte volen que les bonificacions del 100% per als viatges recurrents que recentment s’han aplicat al peatge de Cubelles s’apliquin també al de Vallcarca. Calculen que aquesta mesura pot tenir un cost d’entre deu i quinze milions d’euros anuals per a la Generalitat.
 
L’esmena que van presentar als pressupostos va ser rebutjada el debat del passat divendres, fet que ha generat preocupació. “Cal garantir una mobilitat ràpida, segura i gratuïta”, insisteixen en un comunicat. Aquesta seria la segona mobilització que es faria per reclamar aquesta mesura, després de la marxa lenta del passat 5 de març entre Vilanova i Sitges.