L'Hospital Sant Joan incorpora nous laboratoris biomèdics de referència a la regió

L'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili ha de convertir-se en el centre de recerca principal, "pivotant" entre el Sant Joan i el Joan XXIII

Els nous laboratoris han de permetre ser
Els nous laboratoris han de permetre ser | Arnau Martínez / ACN
Tarragonadigital / ACN
07 de març del 2023
Actualitzat a les 18:41h
L'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili ha incorporat, a les seves instal·lacions a l'Hospital Sant Joan de Reus, uns nous laboratoris biomèdics. Consisteixen en un espai de 800 metres quadrats per a la investigació i la recerca en els camps del metabolisme, la nutrició, les malalties neurodegeneratives i l'oncologia. El director de l'institut, Joan Josep Vendrell, apunta que aquests nous equipaments els permetran ser "més competitius en l'àmbit biomèdic".

També ha subratllat la necessitat de "fer pinya" a l'àmbit territorial, una filosofia a la qual ha donat suport el conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells. Durant la inauguració de l'equipament, aquest dimarts 7 de març, ha insistit a apostar per "un sol institut de recerca pivotant" entre l'Hospital Sant Joan de Reus i el Joan XXIII de Tarragona. Vendrell encara hi ha afegit l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, l'Institut Pere Mata i la Universitat Rovira i Virgili per "sumar esforços" i aconseguir "una potencialitat molt més elevada".

Per la seva banda, el gerent de l'Hospital Sant Joan de Reus, Anton Benet, ha assegurat que els laboratoris inaugurats avui seran "un element d'atracció de talent" en tractar-se d'un centre universitari. En aquesta línia, considera que "cal apostar per l'assistència, la docència i la recerca". Aquest 2023 fa tres anys que l'Ajuntament de Reus va traspassar l'Hospital Sant Joan a la Generalitat de Catalunya.

Després d'haver sigut un equipament municipal des que es va crear, el 2020 va integrar-se al sistema sanitari autonòmic. Des del Govern, segons ha explicat el conseller Balcells, es mostren "molt satisfets" del canvi de mans de l'equipament sanitari. Una mesura que, insisteix, ha mantingut l'hospital com un centre "de primeríssim nivell, de referència".