Aigües de Reus incorpora la signatura electrònica en tots els tràmits

A partir d’ara, quan el client vulgui fer un tràmit, presencial o telemàtic, sempre se li requerirà la signatura electrònica

Imatge de les oficines d'Aigües de Reus.
Imatge de les oficines d'Aigües de Reus. | Cedida
08 de març del 2023
Actualitzat a les 11:23h
Aigües de Reus acaba d’incorporar la signatura electrònica en els tràmits i nous contractes de serveis que formalitzen els usuaris de l’empresa municipal. Una signatura electrònica que, a partir d’ara, serà necessària tant en els tràmits no presencials com en aquells altres que es facin a les oficines de la companyia.

Segons ha explicat l'Ajuntament de Reus en un comunicat, "la nova plataforma de signatura electrònica preveu potenciar i facilitar els tràmits no presencials dels clients, tot agilitzant els treballs de registre i custòdia de la documentació que es genera en cadascuna de les gestions, alhora que es redueix l’ús i impressions de paper".

Durant el 2022, Aigües de Reus va registrar 37.700 tràmits, entre no presencials i presencials. El nombre de contractes que es realitzen anualment són 4.700, entre altes, baixes i canvis de titularitat. Les domiciliacions bancàries generen unes 6.800 gestions cada any, mentre que els registres de sol·licituds i queixes recullen uns 3.200 tràmits.
 

Requeriment de la signatura

Els contractes de servei, així com la resta de sol·licituds, requereixen sempre de la signatura del client titular del servei, amb l’objectiu de ser validats. Fins ara, aquesta era una signatura en paper, un fet que dificultava la formalització dels tràmits que es feien de manera no presencial, tant per la via de l’Oficina Virtual com per correu electrònic.

A partir d’ara, quan el client vulgui fer un tràmit sempre se li requerirà la signatura electrònica. A l’inici del procés —en el cas d’una sol·licitud o queixa— o bé al final —si es tracta de formalitzar un nou contracte de servei—. En tots els casos, la documentació complementària que calgui presentar haurà d’estar degudament validada.

El procés de recollida de signatura digital, segons ha explicat l'Ajuntament de Reus, queda completament integrat en els processos interns de l’Atenció al Client, agilitzant la gestió de la recollida de la signatura i el registre i custòdia de la documentació signada.

Per als processos que es duguin a terme presencialment (a les oficines d’Aigües de Reus), també està previst que la recollida i registre de la signatura es faci de manera electrònica, i que l’usuari validi la seva signatura sobre una tauleta digital.