1 de 10
TARRAGONA

Tarragona surt al carrer per reivindicar el 8-M i els drets de les dones

Més de 2.000 dones s'han manifestat aquest migdia als carrers de la capital tarragonina

per Antonio Ramos Llauradó, Tarragona | 8 de març de 2023 a les 14:30 |
Més de 2.000 persones, la gran majoria dones, s'han manifestat aquest dimecres al migdia pels carrers de Tarragona en el marc del 8-M, el Dia Internacional de les Dones. La manifestació unitària, organitzada per la Plataforma 8M del Camp, ha començat a la plaça Imperial Tarraco, on abans de sortir s'ha llegit un manifest i s'ha fet un pilar de castelleres.
 

Posteriorment, la marxa ha pujat fins a la plaça de la Font, passant per la plaça Corsini, la plaça Ponent i la Rambla Nova, entre altres espais cèntrics de la ciutat. Durant la manifestació, s'han pogut escoltar càntics reivindicatius i s'han vist nombroses pancartes, obrint la concentració una amb el lema 'Unim-nos per una vida digna'.
 
El sentir general entre la gran majoria d'assistents ha estat que el 8-M no és una celebració, sinó una reivindicació dels drets de les dones. En aquest sentit, durant la marxa s'han fet diverses aturades i s'han llegit manifestos, entre ells un en contra del projecte Hard Rock i un altre contra la llei d'estrangeria.


Les manifestants han arribat a la plaça de la Font i han entrat al Palau Municipal, omplint el Pati Jaume I i cridant 'Visca, visca, visca, la lluita feminista'.
 

Altres actes del Dia Internacional de les Dones

Abans de la manifestació, a l'Ajuntament de Tarragona s'han fet dos actes en el marc dels actes del 8-M. El primer ha estat la inauguració de l'exposició '150. Nativitat Yarza Planas' al Pati Jaume I de l’Ajuntament. Aquesta mostra reivindica la figura de la primera dona alcaldessa de Catalunya.
 
Després de la inauguració de l'exposició, s'ha fet la lectura del manifest unitari de l'Ajuntament de Tarragona i l'Institut Català de les Dones (ICD). La lectura ha anat a càrrec de les conselleres dels diferents grups municipals i de la directora dels Serveis territorials d'Igualtat i Feminismes a Tarragona, Eva Ferran.

D'altra banda, la plaça de la Dona Treballadora ha estat escenari de la lectura del manifest conjunt del 8-M dels sindicats CCOO i UGT.
Participació