Un monument de Tarragona entra a la Llista Vermella del Patrimoni pel seu mal estat

Aquest llistat, elaborat per l'associació Hispania Nostra, inclou vuit conjunts patrimonials de la demarcació

Imatge d'arxiu del Mas dels Arcs.
Imatge d'arxiu del Mas dels Arcs. | Hispania Nostra
08 de març del 2023
Actualitzat a les 17:24h
L'associació Hispania Nostra ha inclòs un nou monument de la demarcació de Tarragona a la seva Llista Vermella del Patrimoni, que dona fe d'aquells conjunts de tot l'Estat en risc de desaparició, destrucció o "alteració essencial dels seus valors". Es tracta del Mas dels Arcs, ubicat al terme municipal de Tarragona.

El Mas dels Arcs és una masia del segle XVII reformada al segle XX i avui abandonada, de la qual només se'n conserven algunes parts. La construcció, ubicada a tocar del barri de Sant Salvador, està catalogada com a Bé d'Interès Cultural Local (BCIL).
 

Altres elements patrimonials de la demarcació inclosos a la Llista Vermella

La Llista Vermella del Patrimoni inclou altres set monuments de la demarcació de Tarragona, a banda del Mas dels Arcs. Tres dels quals estan ubicats al terme municipal de la capital. Es tracta del Mas de la Tallada, del Preventori de la Savinosa i de la Tabacalera.

Els altres quatre monuments inclosos en aquesta llista pel seu mal estat són l'església de Santa Maria de Santa Perpètua de Gaià, a Pontils; la Guixera del Tòfol, a Vilaverd; el Mas Barber, a Constantí; i la Comanda de Selma, a Aiguamúrcia.