Amargs empats del Reus Deportiu i del Calafell a la Champions d'hoquei

Els representants del Camp de Tarragona freguen la victòria contra els seus rivals. Als ganxets se'ls hi escapa el partit a dos minuts del final i al Calafell a onze segons

Els roig-i-negres han perdut una oportunitat d'or d'encarrilar el bitllet a la següent fase
Els roig-i-negres han perdut una oportunitat d'or d'encarrilar el bitllet a la següent fase | Reus Deportiu
09 de març del 2023
Actualitzat el 10 de març a les 0:13h
El Reus Deportiu Virginias i el Parlem Calafell han acabat la jornada 4 de la Champions League amb una idèntica sensació d'haver-se escapat un triomf vital. Els del Baix Camp només han pogut empatar (2-2) davant l'Sporting mentre que els del Baix Penedès han estat a punt d'assaltar el Palacio de los Deportes del Liceo (4-4). Ambdós conjunts han arribat guanyant a la recta final del matx, però un gol en contra els ha privat d'una victòria més necessària pels verds que pels roig-i-negres.
 

Un final per oblidar

El Reus Deportiu no ha pogut acabar satisfet el partit després de veure com guanyava per dos gols en el minut 41 i ha acabat cedint l'empat. Els homes dirigits per Jordi Garcia aconseguien avançar-se en el marcador en el minut 18 amb una excel·lent jugada individual de Marc Julià. L'olotí marxava de tothom per enviar la bola al fons de la xarxa d'Angelo Girao i fer aixecar el Palau d'Esport dels seus seients.

L'avantatge s'augmentaria en el minut 33, novament mitjançant una diana de Julià. El dorsal 15 dels roig-i-negres transformava una falta directa per acumulació d'infraccions visitants i anotava un 2 a 0 que donava ales. El malson reusenc començaria en el minut 41. El portuguès Fouto retallava distàncies i Ferran Font, en el minut 48, aconseguia empatar i silenciava un Palau d'Esports que veia el triomf molt a prop. L'empat provoca que el Reus no pugui guanyar marge respecte l'Sporting però conserva la primera plaça del grup D amb set punts.


 

A dotze segons de fer-la grossa

Més mal li ha fet l'empat amb Club Patí Calafell en la seva lluita per reenganxar-se a l'hora de classificar-se per a la pròxima fase. Els homes dirigits per Ferran López han fregat amb la punta dels dits el triomf a la pista del Liceo, tot i que finalment s'han hagut de conformar amb un empat (4-4). El duel començava amb mal peu perquè el local Manrubia feia l'1 a 0 quan no s'havia arribat al segon minut de matx.

Els calafellencs han buscat la reacció, però qui ha vist porteria ha estat un Àlex Rodríguez qui feia el segon sobre la botzina del descans. La reacció ha fet acte de presència quan Casas feia el 2-1 en el minut 35 i Ferrer empatava poc després (minut 37). Els gallecs estaven obligats a reaccionar per apropar la classificació local i sentenciar un rival.

Quan més feia falta un gol calafellenc, ha arribat la diana de Dava Torres i el 3-2 a l'electrònic en el minut 38. Als del Baix Penedès se'ls hi acabava el temps i les bales per reaccionar. No ha estat fins al 46 quan Humberto Mendes enviava al fons de la xarxa l'empat i donava ales a un Calafell que remuntava per complet amb un gol d'Arnau Xaus en el minut 47. Faltaven tres minuts i els de Ferran López posaven salva al grup. Una salsa que s'ha aigualit quan Àlex Rodríguez, quan només faltaven onze segons per al final, empatava amb un xut potent.

Amb aquests resultats, el Reus és primer del grup D amb set punts i té un de marge respecte al tercer classificat (Barcelos). Pel que fa al Calafell, els verds són cuers del grup A amb dos punts, a tres de la segona plaça que dona accés a la pròxima fase de la Champions. La pròxima cita dels dos serà diumenge: el Reus rebent el Barça (12.15 hores) i el Calafell visitant el Noia (16.05 hores).