Controlat l'incendi forestal a la Selva del Camp que ha cremat unes 14 hectàrees

Les flameses van descontrolar a causa del fort vent

L'incendi de la Selva del Camp és molt virulent.
L'incendi de la Selva del Camp és molt virulent. | Bombers
Redacció
14 de març del 2023
Actualitzat el 15 de març a la 13:59h
Actualització dimecres 15 de març

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l'incendi de la Selva del Camp aquest dimecres a les 13.43 hores. Finalment les flames han calcinat unes 14 hectàrees de massa forestal i a la zona hi continuen treballant 8 dotacions per extingir-lo.

Actualització 12.10 hores

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l'incendi forestal a la Selva del Camp que crema des d'aquesta matinada. 

Fins a 19 dotacions terrestres continuen treballant per extingir-lo. Fins al moment ja ha cremat 19,71 hectàrees.

Els bombers també treballen en un altre incendi forestal a la demarcació de Tarragona, en aquest cas al Perelló.


Actualització 10.36 hores

L'incendi que crema entre la Selva del Camp i Vilaplana i que també afecta el terme municipal de l'Albiol ha cremat entre 15 i 20 hectàrees de massa forestal. Els Bombers continuen treballant amb 25 dotacions terrestres i esperen controlar-lo les pròximes hores.

A primera hora s'havien incorporat dos mitjans aeris, però s'han retirat a causa del fort vent de mestral que bufa a la zona. El foc encara es troba actiu i els Bombers estan centrant els esforços en els dos flancs i la cua. El potencial per cremar és de 400 hectàrees. 


Actualització 09.45 hores

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant amb 39 dotacions i mitjans aeris en l'incendi de la Selva del Camp



El fort vent que bufa a la zona està dificultant molt les tasques d'extinció, fins al punt que alguns mitjans aeris i dotacions s'han hagut de retirar per precacució.

A més a més, les flames s'han originat en una zona de difícil accés. En aquests moments, el foc ja hauria calcinat més de 10 hectàrees.

Des dels bombers asseguren que no hi ha perill que el foc arribi a nuclis habitats.


Notícia original

Gran part de Catalunya es troba amb el Pla Alfa activat en nivell 2, és a dir, amb perill molt alt d'incendi forestal. La sequera i el fort que estava previst són el polvorí perfecte per als incendis i, de moment, Tarragona ja n'està patint un que està mobilitzant fins a 39 dotacions a la Selva del Camp.