La Feria de Abril de Bonavista, un any més, en l'aire

No s'ha presentat cap proposta a la licitació i Tarragona es podria quedar sense aquest esdeveniment un any més

Imatge d'arxiu d'una caseta de la Feria de Abril de Bonavista.
Imatge d'arxiu d'una caseta de la Feria de Abril de Bonavista. | TarragonaDigital
TarragonaDigital
14 de març del 2023
Actualitzat a les 11:06h
La Feria de Abril de Bonavista, que s'ha de celebrar entre el 28 d'abril i l'1 de maig, està en l'aire. La licitació que Mercats de Tarragona va fer per a organitzar l'esdeveniment ha quedat deserta i, ara com ara, la ciutat podria quedar-se sense aquesta cita un any més. Cal recordar que l'any passat només es van instal·lar atraccions de fira, sense les tradicionals casetes.

Segons ha explicat l'empresa Mercats de Tarragona al 'Diari Més', no està previst que es torni a licitar el concurs, que xifrava el pressupost de contracte en 14.900 euros. Una quantitat que les entitats que històricament han organitzat aquesta festa consideren molt insuficient.

En aquest sentit, des de l'empresa municipal han assenyalat que han fet tot el que estava a les seves mans per recuperar el format tradicional de la Feria de Abril. Si no hi ha algun moviment de darrera hora, Tarragona tampoc celebrarà enguany la cita, tot i que sí que s'instal·laran atraccions de fira.

Segons la Casa de Andalucía, el cost mínim d'organització és de 80.000 euros

La Casa de Andalucía, entitat que tradicionalment organitzava l'esdeveniment, va descartar presentar-se a la licitació per no hipotecar-se, ja que consideren que celebrar la Feria de Abril en el format tradicional suposaria un cost d'entre 80.000 i 100.000 euros.

D'aquesta manera, si no hi ha un gir de 180 graus en les pròximes setmanes, la ciutat de Tarragona es quedarà, per quart any consecutiu —no se celebra des de l'any 2019—, sense Feria de Abril.