Meritxell Barberà renuncia a la presidència d'Unió de Botiguers de Reus

Ha presentat la seva dimissió per la incompatibilitat que considera que suposa amb ocupar el setè lloc a la llista electoral d'ERC

Meritxell Barberà s'incorporarà al projecte d'ERC Reus
Meritxell Barberà s'incorporarà al projecte d'ERC Reus | TarragonaDigital
14 de març del 2023
Actualitzat a les 11:13h
Meritxell Barberà deixarà de ser presidenta de la Unió de Botiguers de Reus el 12 d'abril, després de tres anys al càrrec. La futura número 7 de la llista d'ERC a les eleccions municipalsrenuncia al càrrec de l'entitat precisament per implicar-se en els comicis. A la carta de comiat assegura als associats que "ha estat un honor i un orgull representar-vos, representar la Unió de Botiguers de Reus, la primera associació de comerciants del país, creada ara fa gairebé 50 anys".

Afegeix, però, que "la tasca de dur endavant la UBR requereix molta implicació; fins ara l'he tingut tota". "Les ganes de treballar pel bé comú dels associats hi han sigut sempre", segueix explicant. La seva implicació amb el projecte d'ERC, segons explica, "requereix molta dedicació, i això fa que sigui incompatible amb la presidència de la Unió de Botiguers".

Ara vol "aportar els meus coneixements i experiència a seguir treballant pel bé comú". Matisa, això sí, que vol fer-ho "no només per als associats, sinó per a tota la ciutat, des del govern, cosa que per mi seria un gran honor si em feu confiança". En clau política apunta que la "transformació valenta" que proposa Llauradó ha de servir "per fer una ciutat més verda, més caminable i més vivible".
 

La Unió de Botiguers tindrà nova presidència el 12 d'abril

Un canvi, segons ho planteja, que "serà molt positiu tant per als negocis locals de Reus com per al conjunt de la ciutadania". És per això que divendres passat, 10 de març, va presentar la seva dimissió a la junta directiva de l'entitat. Durant el pròxim mes seguirà a la junta per fer el traspàs, i el relleu es farà efectiu el 12 d'abril, quan se celebraran eleccions a la Unió de Botiguers de Reus.

Des d'aquest mateix dimarts, 14 de març, i fins al 5 d'abril, els associats que ho vulguin poden presentar la seva candidatura al registre de la Cambra de Comerç de Reus. Serà a la sala d'actes de la institució on, el 12 d'abril a dos quarts de dues del migdia, es farà efectiu el relleu en el càrrec.

La carta de renúncia que Meritxell Barberà ha enviat als integrants de la Unió de Botiguers també li ha servit per fer balanç de la seva tasca com a presidenta. Hi destaca haver duplicat el nombre d'associats en tres anys i haver sanejat els comptes de l'entitat "sense augmentar les quotes". En clau de gestió econòmica, segueix la carta, "hem reduït força despeses i aconseguit acords econòmics favorables per a la Unió de Botiguers de Reus i els seus membres".

"Hem signat acords de col·laboració amb diverses entitats i empreses de la ciutat", subratlla. També recorda que "hem organitzat diverses campanyes destinades al client final, hem creat la targeta de fidelització Gaudim Reus i hem esdevingut Imprescindible 2021". També apunta que s'ha renovat el web de l'entitat i s'ha traslladat la seva seu a les instal·lacions de la Cambra de Comerç de Reus.