Tot a punt a Tarragona per gaudir dels tradicionals Tres Tombs

La cita, organitzada pel Gremi de Pagesos, se celebrarà aquest diumenge al matí

Els Tres Tombs de Tarragona.
Els Tres Tombs de Tarragona. | Josep M. Llauradó
14 de març del 2023
Actualitzat a la 13:16h
Tarragona celebrarà aquest diumenge 19 de març els tradicionals Tres Tombs, organitzats pel Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona i l’empresa de Mercats. La desfilada comptarà amb una vintena de carros i uns 60 cavalls procedents de tot Catalunya.

Tot i la incertesa que hi ha hagut durant algunes setmanes, l'Ajuntament de Tarragona es va comprometre amb el Gremi de Pagesos que abans que acabi el mandat, el pròxim mes de juny, rebran una subvenció d'uns 5.000 euros. Una xifra a la qual cal sumar diversos patrocinis, que han fet possible la celebració de l'esdeveniment.
 

Imatge de la presentació dels Tres Tombs de Tarragona, aquest dimarts al Mercat Central. Foto: David Oliete

 

Esmorzar popular a primera hora del matí

El tret de sortida es donarà a les 11.30 hores des del carrer Francesc Bastos. Posteriorment, la desfilada passarà per Ramon i Cajal fins a arribar a la Rambla Nova i el monument de Roger de Llúria, on es duran a terme els habituals tres tombs.

A primera hora del matí, a partir de les vuit, davant de Tabacalera es farà la concentració de carros i es podrà gaudir d'un esmorzar popular, a un preu de 5 euros.
 

El Mercat Central col·labora amb l'esdeveniment

Un any més, el Mercat Central s’implica en la iniciativa i compta dins el seu recinte des de fa dies amb un dels carros que tradicionalment s’utilitzaven per abastir d’aliments a la ciutat. En aquesta ocasió es tracta del carro de les verdures, cedit per Jordi Rovira i decorat per la parada Fruites i Verdures Manoli del mercat.

El carro es pot veure al vestíbul principal del Mercat central en horari d’obertura del recinte, de dilluns a dissabte de 8.30 a 21.00 hores.
 

Dídac Nadal agraeix la iniciativa del Gremi de Pagesos

El president de l’empresa de Mercats i conseller de Comerç de l’Ajuntament, Dídac Nadal, ha destacat el caràcter tradicional dels Tres Tombs i ha agraït al Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre la cessió d'un dels magnífics carros tradicionals per ser exposat al Mercat Central.

Nadal ha afegit que "després de 700 anys d’existència documentada, el Gremi conserva la seva fortalesa com a entitat que vetlla per mantenir i divulgar la nostra cultura més tradicional".